Top Menu

verjaardagstaart chocolade bombe

Patisserie Strik bakt onze verjaardagstaart!

Nijmegen Eet bestaat een jaar! Precies een jaar geleden, ook in het weekend van Sinterklaas, zijn wij ons eet- en blogavontuur gestart. Met een dinertje in Isabel’s Bistro. Dat is inmiddels al weer ‘gewoon’ Wijmpjes. En ook De Schat, die we even daarna aandeden, is nu verhuisd. Leuk om te zien wat er verandert in culinair Nijmegen.

Inmiddels zijn we vele leuke etentjes en recensies verder. In ieder geval elke maand een. Daarnaast kookten we afgelopen jaar elk weekend een recept uit de kookboeken van Nijmegen Kookt. We zagen vele leuke speciaalzaakjes van binnen, hebben contacten kunnen leggen met de eigenaren en bespraken, soms met het kookboek in de hand, de tips voor het beste resultaat van het recept.

Gastredacteurs aan boord

Door alle gesprekjes met vrienden en eigenaars van de speciaalzaakjes ontstond het idee om gaandeweg met gastredacteurs te gaan werken. Soms kookte er al iemand mee, kookten we op locatie of hadden we gasten. Maar echte gastredacteurs waren nog niet aan boord. Nu wel! Michel heeft De Refter gerecenseerd en zal wellicht ook komend jaar nog wel een recensie gaan schrijven. Herman, eigenaar van Wijnkopers Streuselberg & Co, heeft inmiddels ook zijn eerste artikel over wijn geplaatst. Michel en Herman, dank jullie wel en leuk dat jullie meedoen!

Cross mediaal: Facebook, Twitter en e-mail

In de loop van het jaar zijn we gestart met een sociaal netwerk De Nijmegen Eet Club. Een extra een sociaal netwerk als eigen website ernaast bleek een beetje veel. Dus in het najaar is onze Facebook-pagina gelanceerd. Inmiddels hebben we ook meer dan 180 volgers op Twitter. En kun je je aanmelden op onze e-mailservice, zodat je geen artikel hoeft te missen. En wij vinden het allemaal erg leuk om te doen en maken. En om lekker te eten, natuurlijk!

Keuze uit chocolade, kersen of chipolata

De eerste verjaardag van Nijmegen Eet vieren wij met een taart van Strik Patisserie. Al eerder maakten we naar hun recept een Appel-karameltaart. Erg lekker en leuk om een keer te doen. Maar dit keer bestellen we hem. Want het moet een bijzondere worden, in de stijl van ons logo en kleuren. Dus het paars en het peterselieblaadje moeten er goed in uit komen. Ze zijn erg enthousiast over ons idee en gaan aan de slag. Ze zijn zelfs zo vriendelijk om gedurende het proces, in hun bakkerij in Malden, foto’s voor deze website te maken. Erg leuk. Neem een kijkje mee in de keuken van Patisserie Strik, hieronder. Wanneer je bij hen een taart laat maken heb je de keuze uit chocolade, kersen of chipolata. Wij gaan voor de chocolade!

De smaak van chocola en marsepein

De taart ziet er van binnen heerlijk en vrolijk uit. Hij is uit verschillende laagjes opgebouwd. Onder de bedekking van paarse marsepein zit een witte cremelaag. Daarna cake met chocolade afgewisseld. We zijn geen echte fan van cake,  de cremelaag met de marsepein smaakt het beste. Bij elkaar smaakt hij als een heerlijke verjaardagstaart!

Tips als je een taart gaat bestellen

  • Doe dit ongeveer een week van tevoren
  • Bepaal voor hoeveel personen hij moet zijn. De onze is een taartje voor 8
  • Kies je eigen smaak en ingrediënten
  • Wanneer je je taart speciaal opgemaakt wilt hebben, neem dan foto’s of materialen mee

strik-patisserie.nl

, , , , , ,

2 reacties op Patisserie Strik bakt onze verjaardagstaart!

  1. Piet december 4, 2010 om 19:19 #

    Gefeliciteerd! Ben trots op jullie doorzettingsvermogen.

  2. Daan december 5, 2010 om 08:56 #

    Gestage groei lukt gelukkig, mooi gedaan, ziet er nog steeds erg aantrekkelijk uit! Hoeveel keukenschorten zijn er al besteld?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.