Top Menu

mokka brulee

Mokka brûlée

Een klassieke crème brûlée is nog altijd een van mijn favoriete nagerechten. Niet eens zozeer vanwege de smaak, maar wel door de zachte, romige structuur van de crème in combinatie met het krokante van de karamel. Deze mokka brûlée, met een mokka aroma van koffiebonen, vind ik een zeer geslaagde variant. Een echte aanrader als je tenminste van mokka houdt.

Ik ga voor Milano espresso bonen

In principe kun je alle ingrediënten voor dit recept bij de supermarkt krijgen. Maar voor de espresso koffiebonen ga ik naar Van Hils Koffie en Thee. Daar verkopen ze een groot scala aan koffiebonen en na overleg met de verkoopster valt mijn keus op Milano espresso bonen. Waarom weet ik niet meer precies maar Milano klinkt goed. De minimale hoeveelheid koffiebonen die ze verkopen is 100 gram. Dat is wel wat meer dan de vier eetlepels die ik nodig heb, maar in ieder geval een stuk minder dan de grote zakken bonen die ze bij de supermarkt verkopen.

Ingrediënten voor de mokka brûlée

  • 4 eetlepels suiker
  • 300 ml melk
  • 4 eetlepels (espresso) koffiebonen
  • 100 ml room
  • 4 geklopte eidooiers
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • boter
Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

De karamel van bruine suiker

In dit recept wordt het krokante karamel laagje bovenop de crème gemaakt van bruine suiker. Ik krijg de bruine suiker (basterdsuiker) niet mooi egaal verdeeld over de crème. Hierdoor ontstaan er klonten suiker, die bij het karameliseren veranderen in dikke klodders karamel. Ik krijg het dus niet voor mekaar om een mooi egaal krokant laagje te maken met de bruine suiker. Jammer, volgende keer toch maar misschien gewoon kristalsuiker gebruiken.

Tips bij de mokka brûlée

  • Verdeel de suiker gelijkmatig over de crème om klonten te voorkomen.
  • Een gasbrander is te prefereren boven de grill voor het karameliseren.

Waar in Nijmegen vind je Bulthaup, de bedenker van dit recept?

Bulthaup Keukenarchitectuur
Energieweg 74, 6541 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes