Top Menu

geitenkwark sinaasappelsouffle

Geitenkwark sinaasappelsoufflé

Niet vaak maken we een zoet gerecht uit het kookboek Nijmegen Kookt. Terwijl er veel heerlijke recepten voor desserts in dit kookboek staan. Ons oog valt vandaag op deze geitenkwark sinaasappelsoufflé, naar een recept van de Fun Food Factory. Ziet er erg lekker uit en we hebben we nieuwe soufflé vormpjes, dus die willen we graag gebruiken. Twee vliegen in een klap!

Biologische geitenkwark voor de soufflé

De Fun Food Factory heeft veel recepten voor kleine hapjes en delicatessen opgetekend in Nijmegen Kookt deel 2. En dus ook een aantal nagerechten. Maar de ingrediënten halen we nu niet bij hen. We lopen even snel binnen bij biologische winkel De Estafette voor de geitenkwark en een grote sinaasappel. De rest van de ingrediënten hebben we nog in huis.

Ingrediënten voor de geitenkwark sinaasappelsoufflé

  • 200 g geitenkwark
  • 2 eetl suiker
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 2 eidooier
  • 1 eetl bakmeel
  • 2 eiwitten
  • 2 eetl suiker

Klik op de foto’s voor de bereidingswijze.

Tips bij de geitenkwark sinaasappelsoufflé

  • Let goed op dat je niet alle suiker met de eidooiers mengt. Je hebt nl. ook 2 eetlepels suiker nodig om te mengen met de eiwit.
  • Let op de grootte van je vormpjes. Ze moeten tot onder de rand gevuld voor een mooi resultaat. Die van ons zijn te groot, helaas 🙁
  • Koop een grote sinaasappel voor genoeg rasp!

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie