Top Menu

teppanyaki biefstuk

Teppanyaki biefstuk op rijstvellen

Vandaag eten we Japans. Dit recept voor teppanyaki biefstuk hoort klaargemaakt te worden op een traditionele Japanse ijzeren bakplaat, de teppan. We hebben geen teppan dus gebruiken we deze keer de oude vertrouwde grill pan. Om de Japanse maaltijd compleet te maken halen we ons voorafje bij Fujisan Sushi Huis, aan De Lange Hezelstraat in Nijmegen. We kopen wat sushi nigiri (vis op een kussen van rijst) van zalm en eend.

Heerlijk malse kogel biefstuk

Nu we toch in De Lange Hezelstraat zijn gaan we naar Slagerij Het Vleesch Lokaal voor de biefstuk. Daar kopen we heerlijk malse kogel biefstuk. Uitermate geschikt voor de teppanyaki biefstuk. Verder hebben we nog wat oosterse ingrediënten nodig die we niet zomaar bij de supermarkt kunnen krijgen. Zoals mirin, rijstazijn en rijstvellen. Bij toko Weuro slagen we voor de rijstvellen. Ze verkopen ook de mirin en rijstazijn. Maar omdat deze alleen in grote flessen te verkrijgen zijn, besluiten we deze te vervangen door respectievelijk zoete witte wijn en witte wijnazijn.

Ingrediënten voor de teppanyaki biefstuk

  • biefstuk (150 g per persoon)
  • 6 eetlepels Japanse sojasaus
  • 4 eetlepels mirin of zoete witte wijn
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 rode peper, zaadloos, gehakt
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 bosje lente ui
  • 4 knoflook tenen, in langwerpige plakjes
  • 3 cm gemberwortel in plakjes
  • 4 shii-take, de hoed kruislings ingesneden
  • rijstvellen (één per persoon)
Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

De rijstvellen krokant bakken

Volgens het recept van Bulthaup Keukenarchitectuur, in Nijmegen Kookt deel 2, moet je de rijstvellen krokant bakken met wat extra sesamolie. We proberen dit met de grill pan maar dit wordt geen succes. Vervolgens in een gewone koekenpan krijgen we ze ook niet mooi krokant. Wellicht lukt het onder de grill, maar ook dit wordt een trieste bedoeling. Uiteindelijk slagen we, om de rijstvellen mooi krokant te krijgen, met de magnetron. We smeren de rijstvellen licht in met wat sesamolie en doen ze dan anderhalve minuut in de magnetron op 750 W. Dit werkt perfect!

Tips bij de teppanyaki biefstuk

  • In plaats van de rijstvellen te bakken op de bakplaat kun je ze ook insmeren met wat sesamolie en 1,5 minuut in de magnetron op 750 W doen.
  • Gebruik je witte wijn ipv mirin, en is deze niet al te zoet, voeg dan een extra lepeltje basterdsuiker toe aan de marinade.
  • Heb je geen rijstazijn gebruik dan witte wijnazijn.
  • Zeef de marinade voor je hem bij de biefstuk geeft.

Waar in Nijmegen kochten wij onze biefstuk?

Slagerij Het Vleesch Lokaal
Lange Hezelstraat 90, 6511 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes