Top Menu

kip stoofpotje

Stoofpotje met kip uit Korea

Struinend door toko Weuro, aan de Augustijnenstraat in Nijmegen, moet ik denken aan een plaatje, dat ik laatst zag in een receptenboek, waarop ze hele kippen stomen. Dat lijkt me wel eens leuk om uit te proberen. Maar een hele kip dat is wel wat veel voor mij alleen. Maar misschien kan ik het met zo’n klein Poussin kippetje van De Wildcentrale proberen.

Die past waarschijnlijk wel in zo’n bamboe stoommandje die ze hier bij toko Weuro verkopen…

Koreaans stoofpotje

Helaas zijn de Poussin kippetjes bij De Wildcentrale uitverkocht. Omdat ik toch wat moet eten koop ik maar een kippenbout. Ik weet nog wel een lekker Koreaans stoofpotje met kip, uit het kookboek De Complete Aziatische Keuken. Hiervoor heb ik ook een courgette nodig. Die haal ik dan wel even bij Boertje Koekoek hier ook aan de Hertogstraat.

Boertje Koekoek bestaat helaas niet meer.

Ingrediënten voor het stoofpotje met kip

(voor 4 personen)

  • Een kip van circa anderhalve kilo
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, gehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 courgettes, in dikke plakken
Klik op de foto’s voor de bereidingswijze.

Kip stomen of kip stoven?

Hoewel het originele idee was om kip te gaan stomen, heb ik deze keer gekozen voor een stoofpotje zoals je hebt kunnen lezen. Maar ik heb het bamboe mandje niet voor niets gekocht, dus ik wil zeker nog een keer een kippetje gaan stomen. Ik ben namelijk zeer benieuwd wat dat doet met de textuur van het kippetje.

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie