Top Menu

snackbal

Snackbal

In de ban van het WK, willen we iets lekkers te snacken maken. Dan kunnen we dit voor de tv oppeuzelen tijdens de wedstrijd Nederland – Japan. Heeft Nijmegen Eet meteen een leuk WK-tintje. Het wordt nog net geen oranje gerecht. We gaan dit keer voor de Snackbal uit het kookboek Nijmegen Kookt. Dit zijn gehaktballetjes met fijngehakte amandelen. Eens wat anders dan de standaard party snacks als de vlammetjes of bitterballen.

Deze alternatieve snack is een recept van Biologische Meesterslager Peter Landsheer in Nijmegen. Een fijne snack voor bij de tv of als onderdeel van een tapasbuffet.

Ingrediënten voor de Snackbal

  • Fijngehakte amandelen
  • Gehakt (half om half)
  • Ei
  • Peper
  • Zout

Rundergehakt of half om half?

In het recept staat half om half gehakt. Daar zijn wij doorgaans nooit zo’n fan van. Rundergehakt is lekkerder. Maar voor deze keer gaan we mee in het recept.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Tips bij deze snackbal met amandelen

  • Gebruik rundergehakt i.p.v. half om half.
  • Als je van pittig houdt, dan meer kruiden toevoegen.
  • Nagaren in de oven, dan worden ze lekker mals.

, , , ,

2 reacties op Snackbal

  1. Piet de Vries juni 21, 2010 om 09:24 #

    Ik heb ze geproefd. The day after, dus mijn smaaksmikkels waren niet bepaald in vorm. Desondanks lekker!

  2. claudi juni 22, 2010 om 07:57 #

    Heerlijk vond ik de gehaktballetjes: de amandelen maken er een delicate snackbeleving van. En dan te bedenken dat ik eigenlijk helemaal niet van gehakt(ballen) houd…

Geef een reactie