Top Menu

rosbief met paksoi uit china

Rosbief met paksoi uit China

Vorige week maandag was het een mooie dag om buiten te koken. Dus besloten we onze wokbrander van stal te halen om een nieuw recept te proberen uit het kookboek De Complete Aziatische Keuken. Onder het hoofdstuk China vinden we een snel te bereiden wokgerecht met rosbief en paksoi. Dat klinkt goed! Op naar de slager voor een mooi stukje vlees…

… het vlees halen bij Slagerij Het Vleesch Lokaal dat is zo gepiept. Maar waar haal je een keukenflacon sherry, nu Slijterij Hoogma aan de Daalseweg gesloten is? Gelukkig verkoopt Versailles Dranken, aan de Lange Hezelstraat, ze ook.

Ingrediënten voor de Rosbief met paksoi

(voor twee personen)

  • 500 g paksoi
  • 250 g rosbief, een dunne reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel zoete sherry
  • 2 eetlepels verse basilicum, gehakt
  • 2 theelepels sesamolie
Bovenstaande ingrediënten zijn tegenwoordig allemaal in de supermarkt te krijgen. Maar het is leuker om je spulletjes bij een van de toko’s in Nijmegen te kopen. Vaak zijn de ingrediënten daar ook iets goedkoper, en de kans dat je iets nieuws en aparts ontdekt is groter dan in de supermarkt.

Bereiding van de Rosbief met paksoi

De bereiding van de rosbief met paksoi zie je in de video hieronder. Belangrijk bij het wokken is dat je de wok eerst goed op temperatuur laat komen. Zo schroeit je vlees mooi snel dicht en houd je je groenten lekker knapperig.

Tips bij de Rosbief met paksoi

  • Garneer desgewenst met reepjes gegrilde rode paprika.
  • Choi sum smaakt ongeveer hetzelfde als paksoi en kan ook gebruikt worden in dit gerecht.
  • Je kunt ook baby-paksoi gebruiken

, , , , , ,

3 reacties op Rosbief met paksoi uit China

  1. Paul Oosten mei 20, 2012 om 14:53 #

    Blijf het vreems vinden, sherry in een ‘chinees’ gerecht. Alsof het een recept is van 
    Keith Flyd. Die reisde de wereld rond, kookte lokale gerechten na en vreemd genoeg, er moest bijna altijd sherry in …

  2. compu juni 3, 2012 om 09:16 #

    Wat zal die rosbief taai zijn geweest zeg. 

  3. Marcus december 29, 2013 om 20:28 #

    Heb je zo een mooi wok met gasbrander zet je hem op een lage stand en gooi je er (volgens mij als ik het goed zag) ook nog conimex soja zooi doorheen. Beetje jammer.

    Er moet overigens geen sherry doorheen maar Shaoxing rijstewijn. Kan je gewoon bij de toko kopen net als goede soja saus enzo.

Geef een reactie