Top Menu

Ribeye met crottin de chavignol

Ribeye met Crottin de Chavignol

Eindelijk weer mooi weer. Dus we kunnen weer barbecueën! In het tweede deel van het kookboek van Nijmegen Kookt heeft De Gouden Ton een leuk recept opgetekend voor ribeye van de barbecue. Met een tapenade van Crottin de Chavignol, een heerlijk sterke geitenkaas. De Gouden Ton is een wijnkoperij, dus de ingrediënten halen we elders. Maar voor het wijnadvies komen we wel bij hen uit.

De aanbevolen Syrah raadt hij ons nu af, en we komen thuis met een heerlijke Malbec-Tempranillo van Urban (Argentinië).

Ingrediënten Ribeye met Crottin de Chavignol

  • Ribeye
  • Salieblaadjes
  • Ansjovisfilets
  • Gehakte teen knoflook
  • Olijfolie
  • Rode Peper
  • Zout

Ingrediënten Crottin Tapenade

  • Crottin sec (met de aroma van noten)
  • Gehakte zwarte olijfolie
  • Gesnipperde ui
  • Gehakte teen knoflook
  • Olijfolie
  • Tuinkruiden

Na het barbecueën nog even in de oven

Let op, de ribeye marineer je, leg je op de barbecue en bak je bruin. Maar daarna moet hij nog een kwartiertje in de oven! Handig om vooraf te weten en rekening mee te houden. Wij barbecueën daarna nog wat groentes, dus in die tussentijd kan de steak mooi in de oven. Kwartiertje is naar ons idee aan de korte kant…

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Tips bij deze ribeye

  • Marineren van het vlees kan heel kort. Hoeft er niet perse langere tijd in te trekken.
  • Na het barbecueën gaat de ribeye nog even in de oven. Wel rekening hiermee houden qua tijd.
  • Wij raden aan het vlees wat langer in de over te doen, ca 20 – 25 minuten kan gerust.
  • De tapenade is vrij sterk en overheersend. Is niet bij elke hap even lekker. Broodje erbij om te neutraliseren!

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie