Top Menu

Estouffade a la Provence

Estouffade a la Provence

Wat begint als een mooie, zonnige dag, wordt tot een grauwe, bijna herfstachtige dag. Dus een soort heerlijk winterse ovenschotel met stoofvlees, dat past helemaal. Even snel naar Slager Traiteur René Derkse, want we willen wel kwaliteits rundvlees in onze Estouffade a la Provence ofwel Provencaalse runderstoofschotel.

Estouffade betekent gestoofd. In dit recept wordt rundvlees gestoofd met tomaat en champignons. Alleen al bij de voorbereidingen ruikt het al heerlijk! En dan mag het nog 2 of 3 uur de oven in!

Ingrediënten voor de Provencaalse runderstoofschotel

  • Runderrib in lapjes
  • Mager zuurkoolspek (blokjes)
  • Olijfolie
  • Grofgesneden ui
  • Champignons
  • Bloem
  • Witte wijn
  • Runderbouillon
  • Vleestomaat (in blokjes)
  • Gehakte zwarte olijven
  • Peper
  • Zout

Rundvlees van Union France Limousin

Voor de runderrib gebruiken we echt kwaliteitsvlees van de Limousin. Dit vlees heeft het keurmerk van Union France Limousin. Het keurmerk staat voor de absolute top voor wat betreft smaak, kwaliteit en gezondheidsgaranties. Het vlees is afkomstig van gegarandeerd raszuivere, ongekruiste runderen, met een stamboek. Uiteraard kunnen we dit allemaal niet controleren. Maar dit rundvlees smaakt heerlijk en is heerlijk mals.

Tips bij de Provencaalse runderstoofschotel

  • Het runderrib van de limousin is mooi doorregen en delicaat vlees. Snijd dus niet te dunne plakken, want dan valt het wellicht uiteen.
  • Zeef het bloem (zoals op de foto) om klonteren te voorkomen.
  • Dit gerecht combineert heerlijk met spruitjes. Kook de spruitjes (niet te zacht) en bak ze daarna nog even met wat van het stoofprutje.
  • Bij zo’n mooi stuk vlees past een stevige, volle rode wijn.

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie