Top Menu

carbonarasaus

Pasta met Carbonarasaus

De Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoud. Dat is prima, maar deze carbonarasaus vind ik toch wel erg eenvoudig een saai van smaak. Ik zal wel de verkeerde ingrediënten gebruikt hebben. Het rookspek moet natuurlijk van een hangbuikzwijntje, uit de heuvels van Umbrië, komen dat de hele dag Malvasia-druiven eet. Anders krijg je nooit die typische carbonara smaak… Stom van me!

Dus ga je deze saus bereiden ga dan eerst even naar Lazio voor je Pecorino Romano, anders is het de moeite niet 🙂

Ingrediënten voor de Pasta met Carbonarasaus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 g rookspek
  • 1 teen knoflook
  • 3 scharreleieren
  • 450 g gedroogde pasta
  • 50 g pecorino
  • zout en versgemalen zwarte peper
Klik op de foto’s voor de bereidingswijze.

Tips bij de Pasta met Carbonarasaus

(Tips komen uit Paul Gayler’s Sauzen Boek)

  • Vegetarische variant: vervang het spek door 150 g verse wilde paddenstoelen.
  • Carbonarasaus is ook erg lekker door roerei geschept en op toast opgediend.
  • Carbonarasaus bevat traditioneel geen room. Veel koks echter vinden dat een beetje room de saus helpt stabiliseren.

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie