Top Menu

carbonarasaus

Pasta met Carbonarasaus

De Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoud. Dat is prima, maar deze carbonarasaus vind ik toch wel erg eenvoudig een saai van smaak. Ik zal wel de verkeerde ingrediënten gebruikt hebben. Het rookspek moet natuurlijk van een hangbuikzwijntje, uit de heuvels van Umbrië, komen dat de hele dag Malvasia-druiven eet. Anders krijg je nooit die typische carbonara smaak… Stom van me!

Dus ga je deze saus bereiden ga dan eerst even naar Lazio voor je Pecorino Romano, anders is het de moeite niet 🙂

Ingrediënten voor de Pasta met Carbonarasaus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 g rookspek
  • 1 teen knoflook
  • 3 scharreleieren
  • 450 g gedroogde pasta
  • 50 g pecorino
  • zout en versgemalen zwarte peper

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Tips bij de Pasta met Carbonarasaus

(Tips komen uit Paul Gayler’s Sauzen Boek)

  • Vegetarische variant: vervang het spek door 150 g verse wilde paddenstoelen.
  • Carbonarasaus is ook erg lekker door roerei geschept en op toast opgediend.
  • Carbonarasaus bevat traditioneel geen room. Veel koks echter vinden dat een beetje room de saus helpt stabiliseren.

Waar in Nijmegen kocht ik mijn pecorino?

De Wit Kaasspecialist
Lange Hezelstraat 11, 6511 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes