Top Menu

Parelhoen met linzen

Faraona con Lenticchia di Castelluccio

Faraona is de Italiaanse benaming van Parelhoen. Tenminste, daar gaan we vanuit. Want het is een recept van La Padella, en da’s een Italiaans winkeltje aan de Daalseweg in Nijmegen Oost. De Lenticchia di Castelluccio zijn linzen uit de streek Castelluccio. Eenvoudig gezegd gaat het dus om parelhoen met linzen.

Helaas hebben ze de Lenticchia di Castelluccio nu niet in huis. De eigenaar haalt ze op dit moment in Italië, samen met andere nieuwe heerlijkheden. Gelukkig hebben ze nog wel een andere soort linzen voor ons op voorraad.

Ingrediënten parelhoen met linzen

  • parelhoenboutjes
  • sjalotten
  • linzen
  • wortel
  • bleekselderij
  • ui
  • pancetta
  • olijfolie
  • peper & zout

Parelhoen bij de Wildcentrale

Omdat La Padella geen Parelhoen verkoopt, halen we deze bij De Wildcentrale. Die liggen daar per stuk vacuüm verpakt klaar in de vriezer. Alle groentes haalden we bij Estafette, een biologische winkel op de Daalseweg. Die groente smaakt erg goed, maar verlept wel erg snel… De linzen en pancetta halen we wel bij La Padella. En we gaan voor het wijnadvies dat bij het recept in Nijmegen Kookt staat. Alleen… die fles kost maar liefst 35 euro per stuk. Gelukkig kunnen ze ons iets goedkopers aanbevelen bij dit recept. Montepulciano d’Abruzzo. Erg lekker.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Tips bij de parelhoen met linzen

  • De wortel, bleekselderij en ui bij de linzen, zijn vrij veel.
  • Gebruik genoeg kookvocht voor het stoven. Linzen worden al gauw droog.
  • Het gerecht mag voor ons iets pittiger, vooral de linzen.
  • Scheutje wijn bij het stoven doen?

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie