Top Menu

kip in vietnamese marinade

Kip in Vietnamese marinade

Vorige week zag ik, in een aflevering van MasterChef Australië, hoe een Vietnamese chef een heerlijk gerecht met gepocheerde kip maakte. Ik zocht daarna direct in mijn kookboek De Complete Aziatische Keuken, onder het hoofdstuk Vietnam, naar dit recept. Maar helaas kon ik dat niet vinden. Wel vond ik de Vietnamese dipsaus, met vissaus en koriander, die ze ook bij dit gerecht maakte.

Als ik nou eens het water vervang door olie dan heb ik een lekkere marinade voor kip, bedacht ik me zo….

Ingrediënten voor de Kip in Vietnamese marinade

(voor één persoon)

  • 1 kipfilet
  • 1 rode ui
  • 0,5 paprika
  • 0,5 courgette
  • 3 wortelen
  • 60 g noedels
  • 2 eetlepels wokolie
  • 2 eetlepels oestersaus

Ingrediënten voor de Vietnamese marinade

(meng van tevoren onderstaande ingrediënten in een kommetje)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels fijngehakte verse korianderblaadjes
  • 1 theelepel fijngehakte rode chilipeper
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 fijngehakte teen knoflook
Klik op de foto’s voor de bereidingswijze.

Tip bij de Kip in Vietnamese marinade

  • Kook als eerste de noedels. Giet ze af, trek ze los met een vork en bewaar ze in koud water.

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie