Top Menu

Kalfssucade uit de oven

Kalfssucade uit de oven

Een regenachtige dag en een druk weekend voor de boeg. Dus we beginnen vrijdag al met de voorbereidingen. Da’s handig, met zo’n ovenschotel. Deze kalfssucade wordt heerlijk mals, doordat je hem erg lang in de oven kunt laten garen of opwarmen. Uren zelfs…  De groenten en de saus erbij, alles klopt: een zurige saus. Daarnaast stukken bleekselderij, tomaat, uit, bospeen, aardappels.

Dit recept voor Kalfssucade uit de oven vind je in het kookboek Nijmegen Kookt deel 2. We halen het kalfsvlees bij Biologische Slager De Groene Weg in Nijmegen. Hij is de bedenker van dit recept.

Ingrediënten voor de Kalfssucade uit de oven

  • Kalfssucade
  • Sjalotten, in dikke ringen
  • Stengels bleekselderij, in schuine stukken
  • Bospeen, in schuine stukken
  • Gehalveerde tomaatjes
  • Kleine prei
  • Aardappels
  • Witte wijn
  • Olijfolie
  • Rozemarijn
  • Bloem

Ovengerecht: dus vooraf voorbereiden goed mogelijk

Wij maken deze ovenschotel al een dag van te voren. Alle groentes snijden en meebakken met de kalfssucade en vervolgens in ongeveer een uurtje gaar sudderen. Tip van slagerij De Groene Weg: als je daarna de Kalfssucade in de oven opwarmt: op 80 graden en in ieder geval anderhalf uur. Wordt hij lekker mals en door en door heet. Handig gerecht als je dus zoals wij een vol weekend hebt met andere plannen. Of als er bezoek komt natuurlijk, want dan hoef je niets meer te doen…

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Biologisch vlees van De Groene Weg

Biologische Slagerij De Groene Weg gaat er prat op dat ze vlees verkopen dat komt van dieren die op een natuurlijke manier opgroeien. Chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en groeipreparaten gebruiken ze niet. Alles wordt door een onafhankelijke instantie gecontroleerd. Dus een extra garantie voor een gezonde kwaliteit vlees. Er zijn verschillende slagerijen aangesloten bij De Groene Weg.

De Groene Weg Nijmegen is al verschillende keren uitgeroepen tot Biologische Slagerij van het Jaar.

Langer in de oven kan prima!

We zetten zaterdag om 16.30 uur al de oven aan, op 80 graden. Na even voorverwarmen gaat de ovenschotel met de kalfssucade erin. Maar die anderhalf uur… dat blijkt ons in de praktijk nog wel te kort. Want we willen wel graag dat het kalfsvlees goed heet is. Maar nu, na anderhalf uur, is de kerntemperatuur van het vlees pas 50 graden. Kan prima nog een half uur of uurtje langer zelfs. Misschien wel een hele middag…

Waar in Nijmegen halen wij ons kalfsvlees?

Biologische Slagerij De Groene Weg
Groenestraat 189, 6531 Nijmegen, Nederland

Geen zin om zelf te koken?

Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes