Top Menu

Hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk met koffiesaus

De vorige keer dat we wild wilden eten, was dit niet op voorraad. Dus nu starten we een dag eerder met de voorbereiding. Want we hebben ons oog laten vallen op het recept: Hertenbiefstuk met koffiesaus, uit het kookboek Nijmegen Kookt deel 2. Op naar de wildcentrale in het centrum van Nijmegen dus!

Dit recept voor hertenbiefstuk is opgetekend door Van Hilst Koffie en Thee. Van Hilst is gespecialiseerd in koffie en thee. En de saus bij de hertenbiefstuk is met koffie. Vandaar.

Ingrediënten voor de Hertenbiefstuk met koffiesaus

  • Hertenfilet (langwerpige stukken)
  • Rode port
  • Rode wijn
  • Espresso
  • Chocolade
  • Steranijs
  • Jeneverbes, geplet
  • Kaneelstok
  • Zwarte peperkorrels, gekneusd
  • Honing
  • Takjes verse munt
  • Olijfolie
  • Citroensap

Bijzondere ingrediënten als steranijs

Dit recept voor hertenbiefstuk met koffiesaus bevat veel lekkere en bijzondere ingrediënten. Steranijs bijvoorbeeld. Daar hebben we bijvoorbeeld nog nooit mee gekookt. Hebben lang voor moeten zoeken. We slagen uiteindelijk bij De Estafette, de biologische eetwinkel hier op de hoek. Het ruikt heerlijk. Een zakje vol, dus van het restant gaan we later wel thee trekken.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Espresso als je zelf geen espressoapparaat hebt…

De hertenbiefstuk moet een uur marineren in een saus van port, steranijs, rode wijn, jeneverbes, kaneel en peper. En een kopje espresso. laten we nou zelf geen espressoapparaat hebben. Dus hoe doe je dat dan? Onze inventieve oplossing: gewoon een dubbele espresso bestellen bij Meneer Dijkstra, het café hier om de hoek. We nemen zelf een warmhoudbeker mee om te vullen. Als ze horen wat we willen en waar het voor is, moeten ze wel glimlachen. Maar wij hebben onze espresso!

Café Meneer Dijkstra bestaat niet meer. In het pand zit nu restaurant Hobbema.

Wees voorzichtig met de chocolade

De sauzen bij deze hertenbiefstuk zijn uiteindelijk heerlijk. Echte smaakmakers. Munt met citroen. En die met koffie. Maar daar zit zoveel chocolade in… Dat overheerst de smaak. Volgende keer doen we daar iets minder van dan het recept aangeeft. Misschien proeven we dan de koffie beter…

Waar in Nijmegen vind je Van Hilst, de bedenker van dit recept?

Van Hilst Koffie en Thee
Moenenstraat 20, 6511 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes