Top Menu

groene kipcurry

Thaise Groene Kipcurry

Het is al weer meer dan tien jaar geleden dat ik in Thailand op vakantie was. Maar elke keer als ik iets uit deze bijzondere keuken eet komen de herinneringen aan die reis naar boven. Vooral bij het eten van een pittige Groene Kipcurry waan ik me telkens weer in het exotische Thailand. De typische combinatie van kruiden en specerijen, als koriander, laat zich met geen enkele keuken vergelijken.

Ben jij ook zo dol op de Thaise keuken probeer dan ook eens deze mosselen of bief. Al heeft deze curry de meest herkenbare en zo typische Thaise smaak.

Ingrediënten voor de Groene Kipcurry

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1-2 eetlepel groene currypasta
  • 4 dl kokosmelk
  • 1,25 dl water
  • 500 g kipfilet
  • 100 g sperziebonen
  • 6 kaffir-limoenblaadjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel geraspte limoenschil
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • Verse korianderblaadjes

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Groene currypasta

Op de zakjes met de groene currypasta, bij toko Palee, is een stickertje geplakt met daarop: PAS OP! ERG SCHERP! Ik vraag aan de dame achter de kassa of ze ook een mildere variant heeft. Ze zegt dat ik dan rode of gele curry moet nemen, want groene is de scherpste van de curry’s. Ik bedoelde eigenlijk een mildere groene curry, maar dat bestaat dan geloof ik niet. Weer iets geleerd.

Naast de groene currypasta koop ik hier ook kokosmelk, limoen en koriander. Maar voor de kaffir-limoenblaadjes ga ik naar toko Weuro, want daar verkopen ze de blaadjes in kleinere verpakkingen dan bij toko Palee. Helaas komen ze uit de vriezer en zijn verse bij beide toko’s niet te krijgen.

Tips bij de Groene Kipcurry

  • Let op dat je kipfilet niet te gaar en daardoor taai wordt.
  • Groene currypasta is erg scherp, dus let op met het gebruik.
  • Heb je behoefte aan wat meer groenten in je kipcurry, dan kun je wat stukjes courgette toevoegen.
  • Je kunt ook ander kippenvlees gebruiken. Been de kip altijd uit, of laat je slager dit doen.
  • Maak de curry wat zachter door er wat santen (kokoscrème) aan toe te voegen.

Waar in Nijmegen kocht ik mijn groene currypasta?

Toko Palee
Doddendaal 18, 6511 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie