Top Menu

Thaise bief met lente ui

Gewokte Thaise bief

We beginnen het nieuwe jaar met een eenvoudig, snel te bereiden, maar vooral ook gezond recept. Want na al die oliebollen en champagne kunnen we wel wat gezonds gebruiken. En deze gewokte Thaise bief beloofd erg gezond, met al die verse groenten als sugar snaps, paprika, en groene asperges. En dit recept is niet alleen eenvoudig te maken, het smaakt ook heerlijk!

Het recept komt uit het kookboek Nijmegen Kookt deel 1 en is van Bulthaup. Maar die verkoopt natuurlijk niet zelf de ingrediënten. Voor de groenten lopen we een aantal zaakjes af. Maar met name de kleine groene asperges zijn moeilijk te krijgen. Ook deze keer redt uiteindelijk Maters Groente & Fruit ons weer, daar hebben ze blijkbaar (bijna) alles! Andere oosterse dingen als de groene curry en gemberwortel halen we bij toko Weuro, in het centrum van Nijmegen.

Ingrediënten voor de gewokte Thaise bief

  • 250g biefstuk in blokjes
  • 100g groene asperges
  • 1 rode paprika in repen
  • 100g sugar snap
  • 1 bosje lente uit, in stukjes
  • 2 eetl sesamolie (of arachideolie)

Ingrediënten voor de saus

  • 1 eetl Thaise groene curry pasta
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 2 eetl gehakte basilicum
  • 1 eetl gehakte gemberwortel
  • 4 vleestomaten, in blokjes
  • 1 gehakte teen knoflook
  • 2 eetl Thaise vissaus
  • 1 eetl olijfolie

Biefstuk in reepjes

Tijd voor de echte slager is er niet meer. De betere supermarkt biedt uitkomst. Daar halen we een lekker stukje runderbiefstuk. Even in reepjes snijden en kort wokken. En klaar is kees. Wel besluiten we nog even snel de sugar snaps en groene asperges kort vooraf te koken. Hoeft in principe niet bij wokken. Maar wij houden niet van net niet gare groenten. En anders worden de biefreepjes zo doorbakken…

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Tips bij de gewokte Thaise bief

  • Kook de groene asperges en sugar snaps kort, voor je ze bij de bief in de wok doet. Worden ze lekkerder gaar.
  • Let op welke groene curry je gebruikt en hoeveel je gebruikt. Die van ons is erg scherp…

Waar in Nijmegen vind je Bulthaup, de bedenker van dit recept?

Bulthaup Keukenarchitectuur
Energieweg 74, 6541 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , , , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Recept voor Thaise Groene Kipcurry - september 20, 2011

    […] jij ook zo dol op de Thaise keuken probeer dan ook eens deze mosselen of bief. Al heeft deze curry de meest herkenbare en zo typische Thaise […]

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes