Top Menu

gekruide lamskoteletten van texels lamsvlees

Gekruide lamskoteletten van Texels lamsvlees

Voor dit recept heb ik Frans gesneden lamskoteletten nodig. Ik weet niet wat dat betekent, maar slager René Derkse kan me vertellen dat het alleen betekent dat ze wat dikker worden gesneden dan normaal. Dat klinkt minder spannend dan verwacht. Een hele lamskotelet is best groot, dus laat ik ze halveren en heb er dus maar zes nodig voor vier personen.

Is lamsvlees goedkoop vlees?

Omdat Slager Traiteur René Derkse adverteert met zijn speciale Limousin rund vermoed ik dat zijn lamsvlees ook wel bijzonder zal zijn. Bij navraag blijkt hij Texels lam te verkopen. Ik heb wel vaker gehoord dat dat goed moet zijn, maar nog nooit gegeten. Voorheen haalde ik mijn lamskoteletjes namelijk altijd bij de Turk. Daarom was voor mij lamsvlees ook altijd goedkoop vlees.

Maar als je dan Texels lam bij de slager gaat kopen kom je ineens in een hele andere prijscategorie terecht, vergelijkbaar met biefstuk. Dus dat was even schrikken toen ik mijn lamskoteletjes moest afrekenen. Wel benieuwd of dit lam dan wel beter smaakt dan van de Turk…

Gekruide lamskoteletten van Texels lamsvlees

  • Aantal personen: 4
  • Tijd: 40 min.
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

De smaak van echt Texels lamsvlees is superieur.

Ingrediënten

  • 12 Frans gesneden lamskoteletten (6 gehalveerd)
  • 2 eetlepels fijngehakte tijmblaadjes
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • zeezout

Bereiding

  1. Strooi de tijm en peper op een bord.
  2. Gebruik het mengsel om beide kanten van elke lamskotelet te bedekken. Duw het stevig aan.
  3. Klop in een bak of schaal de olie, sojasaus, knoflook en snufje zeezout tot een gelijkmatige massa.
  4. Voeg lamskoteletten toe en laat afgedekt 20 minuten marineren.
  5. Verwarm een grillpan.
  6. Grill de lamskoteletten rosé in circa 6 – 8 minuten (afhankelijk van de dikte).
  7. Laat ze 1–2 minuten onder aluminiumfolie rusten.

Texels lamsvlees is wereldberoemd

Even op internet gekeken wat er over Texels lamsvlees geschreven wordt. Op de site van een Texelse schapenboer vind ik het volgende: Het Texelse schapenras is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk goede vleeskwaliteit van de lammeren. De smaak van echt Texels lamsvlees is superieur vanwege de uitstekende natuurlijke omstandigheden, zoals de zilte grond en frisse zeelucht.

Niet verwonderlijk natuurlijk dat deze schapenboer zijn eigen product de hemel inprijst, maar ik moet zeggen dat het lamsvlees erg goed smaakte en lekker mals was.

Slager Traiteur René Derkse
Fagelstraat 2, 6524 Nijmegen, Nederland
024 322 5553
Bezoek website


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, ,

2 reacties op Gekruide lamskoteletten van Texels lamsvlees

  1. Erwin mei 31, 2013 om 00:31 #

    Hi Jesper,

    Dit recept ga ik zeker proberen, eenvoudig en uitnodigend. Toch even een vraag over de ingrediënten. In stap 2 noem je de sojasaus, als onderdeel van de marinade. Bij de ingrediënten kom ik het echter niet tegen. Kun je aangeven hoeveel ik nodig heb ?

    Groet,
    Erwin

    • Jesper Popma mei 31, 2013 om 08:48 #

      Hoi Erwin,

      Scherp opgemerkt. Was inderdaad de sojasaus vergeten. Je hebt 2 eetlepels nodig, zoals ik nu aan de ingrediënten heb toegevoegd.

      Kook ze en eet smakelijk!

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes