Top Menu

Gegrilde lamsfilet

Gegrilde lamsfilet met amandel en dragon

Een week voor Kerst. Met een dik pak sneeuw buiten, dus dat beloofd een witte! Leuk! Nog maar wat meer inspiratie opdoen uit Nijmegen Kookt deel 2 voor het Kerstdiner dan. Wijnhandel In de Blauwe Druif uit Nijmegen heeft een goed recept opgetekend voor lamsfilet. Met risotto, shii-takes en bramen. Klinkt bijzonder. En dan een soort amandel-dragon boter erbij. Heel speciaal!

Onze ingrediënten halen we bij heel andere speciaalzaakjes dan het recept aangeeft. Even uitproberen. We gaan naar Sjek Floor, slagerij met vlees van de niet bio-industrie, voor ons lamsvlees. En de bij dit recept passende Shiraz uit Zuid-Afrika komt gewoon uit de Gall & Gall. Smaakt heerlijk!

Ingrediënten voor de Gegrilde lamsfilet met amandel en dragon

  • Lamsfilet
  • Arboriorijst (risotto)
  • Gesnipperde ui
  • Runderbouillon
  • Shii-takes
  • Verse bramen
  • Zachte boter
  • Geroosterde amandelen
  • Dragon
  • Peper & Zout

Lamslende of lamshaasje?

We zijn nog nooit bij Slagerij Sjek Floor in de binnenstad van Nijmegen geweest. Dus die willen we nu uitproberen. Op onze vraag naar lamsfilet krijgen we uitgebreid advies. We kunnen kiezen uit lamslende of lamshaasje, en we kiezen voor dat laatste. Op de gevel staat groots aangegeven dat ze vlees hebben van de niet bio-industrie. Dus dat klinkt ons goed in de oren. Op internet zien we ook dat ze een vegetarische slagerij zijn…?!

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Tips bij de Gegrilde lamsfilet met amandel en dragon

  • De lamsfilet mag gerust minder dan 180g per persoon (zoals aangegeven in Nijmegen Kookt deel 2). Wij gebruiken 150 g per persoon.
  • Maak de risotto mooi op met gebruik van een portioneerring (bijvoorbeeld te koop bij Zus en Zo in Nijmegen).
  • Haal de amandel eerst door de blender voordat je ze roostert. Dan heb je geen grove stukken in de boter.
  • De smaak van lamsfilet, samen met de risotto en de boter maakt het verschil: alles in een hap dus!

Waar in Nijmegen kochten wij ons lamsvlees?

Slagerij Sjek Floor
Lange Hezelstraat 90, 6511 Nijmegen, Nederland

Slagerij Sjek Floor bestaat helaas niet meer. In het pand zit nu Slagerij Het Vleesch Lokaal.


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes