Top Menu

in eigen vet gebakken entrecote met uien roomsaus

Entrecote met uien roomsaus

Al eerder bakte ik een entrecote in zijn eigen vet, om optimaal gebruik te maken van de smaak die het vet afgeeft. Dit had ik namelijk op tv geleerd in een kookprogramma van tv kok Herman de Blijker. Toen bakte ik het vet uit in een grillpan en bakte vervolgens hier de entrecote in. Het resultaat vond ik erg smakelijk! Maar ik deed vervolgens niets met het overgebleven vet. En dat is nu juist een heerlijke basis voor een saus. Zoals bijvoorbeeld bij deze entrecote met uien roomsaus.

Dus bak ik deze keer het vet uit in een gewone koekenpan om daar vervolgens een uien roomsaus mee te maken. Voor mijn entrecote ga ik deze keer Wim Coenen Scharrelvlees in Nijmegen.

Entrecote met uien roomsaus

  • Aantal personen: 1
  • Tijd: 30 min.
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Het uitgebakken vet van je steak is een heerlijke basis voor een jus

Ingrediënten

  • Entrecote met dikke vetrand (ofwel zeen)
  • Klontje roomboter
  • Scheutje room
  • Halve gesnipperde rode ui

Bereiding

  1. Begin met een mooie, rode en doorregen entrecote.
  2. Snijd de vetrand (ofwel zeen) met een scherp mes los van het vlees.
  3. Verwarm de entrecote 15 minuutjes in de oven op 40°.
  4. Bak de losgesneden vetrand op hoog vuur uit. Voeg een klontje roomboter toe.
  5. Geef peper en zout en bak de entrecote aan beide zijden in ongeveer 2 min bruin.
  6. Haal je vlees uit de pan en laat je entrecote rusten onder zilverfolie.
  7. Voeg het gesnipperde uitje toe aan het bakvet.
  8. Laat het even fruiten en blus vervolgens met wat water.
  9. Laat het water wat verdampen en voeg dan een scheut room toe.
  10. Laat weer even inkoken en haal dan de saus door een zeef.
  11. Breng op smaak met peper en zout.

Tips! Snijd de vetrand van het vlees als het nog koud is, want dan gaat het makkelijker. Voeg het vocht dat vrijkomt bij het rusten van het vlees toe aan de saus. Slager Wim Coenen verkoopt zijn entrecote zonder de dikke zeen, maar die kun je gewoon los erbij krijgen als je daarom vraagt.

Wim Coenen Scharrelvlees
Fransestraat 39, 6524 HT Nijmegen, Nederland
024 322 0086
Bezoek website
Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes