Top Menu

entrecote met rode port boter

Entrecote met rode port boter

Tweede Kerstdag! Dat vraagt om een speciaal recept. We moeten het tijdig bedenken om tijdig te kunnen inkopen en eventueel vooraf bestellen. Want de winkels zijn deze dagen ontzettend druk, worden leeg gekocht en op de dag zelf is er natuurlijk niets open. Het wordt de Entrecote met rode port boter, naar een recept van Slager Traiteur René Derkse in Nijmegen (voorheen Cornelissen). Dus daar gaan we ook inkopen doen, twee dagen voor Kerst. Op naar ons volgende kookavontuur.

Gelukkig is de entrecote er nog op voorraad, dus bestellen hoeft niet. Maar het is wel megadruk in deze slagerij, Nijmegen loopt uit. De entrecote wordt mooi vacuüm gezogen, zodat hij goed vers blijft tot aan tweede Kerstdag. Geen goedkoop maal, want de entrecote alleen is al meer dan 11 euro, voor 2 personen.

Ingrediënten entrecote met tomaat

  • Entrecotes van Limousin-runderen
  • Olijfolie
  • Vleestomaten
  • Knoflook
  • Geraspte oude kaas
  • Peper en zout

Ingrediënten rode port boter

  • Rode port
  • Rode wijn
  • Zachte roomboter
  • Gehakte peterselie

Rode port boter vraagt meeste voorbereiding

Het maken van de rode port boter vraagt eigenlijk de meeste voorbereiding. Daar beginnen we ‘s middags al mee. De wijn en port wordt samen met de ui, na het inkoken, een onsmakelijk uitziend prutje. Mengen met de boter gaat lastig, dus eerst maar even in de magnetron, voor een meer smeerbaar resultaat. Na het mengen oprollen in een folie en dan de koelkast in. Lijkt niet te gaan lukken, maar wordt uiteindelijk een erg mooie rol. Die – nadat hij weer in opgerolde vorm is hard geworden – zich prima laat rollen in de garnering: de peterselie. En hij smaakt voortreffelijk en de plakjes van de rol zien er ook mooi uit. Dat serveert prima.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Wat een heerlijk mals stuk vlees

Het bakken van de entrecote is eigenlijk zo gebeurd en dan in de oven na garen. Eigenlijk hadden we hem iets langer mogen bakken voordat hij de oven in ging, vinden we. Want nu krijgen we wel een erg ‘rare’ variant. We houden meer van ‘medium’. Maar dat maken we achteraf goed door hem na het garen in de oven te trancheren en nog even af te bakken in de koekenpan. Wat een heerlijk mals stuk vlees. Smelt bijna op je tong!

De tomaat is ook zo gekruid en zo klaar in de oven. Al met al een meer dan heerlijk en makkelijk te bereiden maal.

Tips bij de entrecote met rode port boter

  • De entrecote mag langer aan beide zijden gebakken, voor een minder ‘rare’ resultaat.
  • Doe de boter eerst even in de magnetron. Dan wordt hij zacht en beter te mengen.

Waar in Nijmegen kochten wij deze overheerlijke entrecote?

Slager Traiteur René Derkse
Fagelstraat 2, 6524 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes