Top Menu

Eendenfilet met walnotensaus

Eendenfilet met walnotensaus

Nog meer inspiratie voor de Kerst uit het kookboek Nijmegen Kookt! Eendenfilet met een speciale walnotensaus. We gaan hiervoor naar De Wildcentrale. En daar hebben ze zowaar echte wilde eendenborst, in plaats van de tamme, die we normaal wel eens proberen. Als extra serveren we rode linzen erbij. Ben benieuwd.

Dit recept is van Wijnkoperij De Gouden Ton. Alleen nemen we nu even niet de moeite om daar de wijn te halen. We hebben nog een flesje rood liggen (net van sinterklaas gekregen) dus die is prima bij gevogelte.

Wijnkoperij De Gouden Ton heet nu Wijnhandel Marcel Arentz.

Ingrediënten voor de Eendenfilet met walnotensaus

  • Eendenborsten met vet
  • Suiker
  • Walnoten
  • Citroensap
  • Knoflook
  • Notenolie
  • Gehakte peterselie
  • Peper
  • Zout

Verwarm alvast de oven voor

Na het kort bakken van de eendenfilet gaat hij nog even een klein kwartiertje de oven in. Even voorverwarmen dus! De filet moet je garen op een stand van 150 graden. Voor het serveren snijden we de eendenborstfilet nog wel even in dunne plakjes, ondanks dat we twee mooie filets hebben, die zo je bord op kunnen. De wilde eendenborst is overigens een stuk dunner dan tamme. Dus je kunt hem sneller uit de braadpan halen en hoeft hem niet te lang te bakken. Anders blijft hij niet mooi rosé.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind jij van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lekker met rode linzen

Bak een gesnipperd sjalotjes glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg 2 eetlepels gehakte bleekselderij toe en 60 gram rode linzen. Bak deze even mee. Giet er dan 200 ml water bij en kook de linzen beetgaar. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Als het goed is is al het water dan opgenomen. Vervolgens peper en zout naar smaak toevoegen. Klaar! Een heerlijk bijgerecht.

Tips bij de Eendenfilet met walnotensaus

  • Bak de wilde eendenfilet niet te lang. Deze is namelijk dunner dan tamme. En je wilt hem wel rosé houden.
  • Voor de saus: verdubbel gerust de hoeveelheden als je met 4 bent. Want wij vinden het al erg weinig met zijn tweeën.
  • Wees niet te scheutig met de citroensap en knoflook in de walnotensaus.

Waar in Nijmegen vind je Wijnkoperij De Gouden Ton, de bedenker van dit recept?

Wijnkoperij De Gouden Ton
Hertogstraat 8, 6511 Nijmegen, Nederland

Wijnkoperij De Gouden Ton heet nu Wijnhandel Marcel Arentz.


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , , ,

Een reactie op Eendenfilet met walnotensaus

  1. Piet december 8, 2010 om 23:46 #

    Poeh dat ziet er goed uit zeg! Tijd om de buks maar weer eens van stal te halen.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes