Top Menu

Eendenborstfilet met sherry sinaasappelsaus

Eendenborstfilet met Sinaasappel-Sherrysaus

Steeds als ik eendenborstfilet bakte, snapte ik niet waarom ik met zo’n dikke vetlaag bleef zitten. Ik bakte de eendenborst toch op de huid? Het was dan altijd een heel geklungel op het bord om het vet te verwijderen, want dat is toch echt niet lekker zo’n glibberige witte vetrand. Ik begreep er niets van want ik kon toch zweren dat ik ooit eend met een krokant korstje had gegeten.

Tot ik leerde dat je de huid met vetlaag moet insnijden om het vet er tijdens het bakken uit te laten lopen. Pas dan krijg je een krokant korstje! En je bakt de eend in zijn eigen vet en das wel zo lekker. Daarbovenop heb je ook nog een heerlijke basis voor een lekkere saus van al dat eendenvet.

Ingrediënten voor de Eendenborstfilet met Sinaasappel-Sherrysaus

(voor vier personen)

  • 600 gram eendenborst
  • Sap van een grote sinaasappel
  • 1 eetlepel schenkstroo
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 glaasje sherry
  • Zout
  • Peper

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Variant op een bestaand recept

De inspiratie voor dit recept komt van pwiggers op Smulweb. Het is eigenlijk een letterlijke kopie alleen vervang ik de honing door schenkstroop. Ook laat ik de eend niet marineren, maar maak alleen een saus van de ingrediënten. Dit probeersel pakte best goed uit, dus durf ik het hier wel neer te zetten. De saus is wel wat aan de zoete kant, maar dat gaat wel goed met wild. Al is eendenborstfilet in de winkel vaak van een tamme eend 🙂

Tip bij de Eendenborstfilet met Sinaasappel-Sherrysaus

  • Heb je geen sherry in huis en wil je niet een hele fles aanschaffen, dan hebben de goede slijters vaak wel keukenflacons in het assortiment.

Waar in Nijmegen kocht ik mijn keukenflacon sherry?

Versailles Dranken
Lange Hezelstraat 76, 6511 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!.

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie