Top Menu

Bosvarken en pecorinosaus

Bosvarken en pecorinosaus

Vanavond zijn we in goed gezelschap. Twee vrienden koken en eten mee. Dus we kunnen de volledige hoeveelheden gebruiken uit het recept in Nijmegen Kookt. Het wordt Bosvarken en Pecorinosaus. Peter Landsheer heeft dit recept opgetekend, dus daar wordt het Bosvarken gehaald. Een soort varkenshaas, maar dan veel lekkerder!

Peter Landseer bestaat inmiddels helaas niet meer.

Als bijgerecht staat bij het recept: in witte wijn gesmoorde rode bieten en truffelaardappel. Die laatste kunnen we niet vinden, dus we nemen een Roseval/Charlotte. Volgens de groenteboer is dit een goed alternatief.

Ingrediënten Bosvarken

  • Medaillons van bonsvarkenshaas
  • Gerookte bosvarkens bacon
  • Fijngehakte paddenstoelen
  • Gesnipperde sjalot
  • Teen knoflook, gehakt
  • Gehakte peterselie

Ingrediënten Pecorinosaus

  • Gesnipperde sjalot
  • Roomboter
  • Witte wijn
  • Room
  • Geraspte pecorino

Ingrediënten Gesmoorde rode bieten & Truffelaardappel

  • Geschilde rode bietjes
  • Walnotenolie
  • Witte wijn
  • Truffelolie
  • Truffelaardappelen

Veel tegelijkertijd…

Het was gezellig en ook erg handig dat we met zijn vieren waren. Want er moet veel tegelijk gebeuren. Dus wees goed voorbereid als je hier aan begint. En wij hebben de warmhoudstand van de oven goed gebruikt! Dus alles was keurig op tijd en tegelijk klaar. Alleen de aardappeltjes waren iets te bruin…

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit Bosvarken? Of heb je nog een ander lekker recept met Bosvarken? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

De rode bietjes zijn heerlijk

Lang geleden dat we zelf bietjes schilden en kookten. Was even zoeken hoe groot de partjes moeten zijn. In het recept staat namelijk dat je ze binnen 10 minuten gaar kookt. En dat in een kleine hoeveelheid vocht: witte wijn, walnotenolie en truffelolie. Maar achteraf bleek dat dit wel dubbel zo lang kon: want de bietjes werden niet snel gaar. En we hebben halverwege nog extra wijn en olie toegevoegd. Ze smaken overigens heerlijk, een aanrader!

Eenvoudig recept, met ontzettend lekker vlees

De Bosvarken met Pecorinosaus klinkt ingenieus. Zo smaakt hij ook! Maar achteraf blijkt het om te maken een eenvoudig recept. Wat we hierboven al schrijven: het is veel tegelijk, dus trek er de tijd voor uit. En zie vooral de room in het recept van de Pecorinosaus niet over het hoofd. In de beschrijving in Nijmegen Kookt, staat hij tussen de regels door. Dus voor jullie hebben we dit ingrediënt even expliciet in de lijst met benodigde ingrediënten gezet. Voorkomt dat er halverwege het bereiden nog iemand naar de supermarkt moet, zoals bij ons… Het varkensvlees smaakt perfect. En dat terwijl ik nooit varkensvlees wil eten. Die beukennootjes die ze gevoerd krijgen en hun leven in het bos, maakt ze erg exclusief!

Tips bij de Bosvarken en Pecorinosaus

  • Het mengsel van paddenstoelen en bacon hoeft niet mee de oven in.
  • Voeg geen zout toe. De Pecorino is al een erg zoute kaas.
  • De bietjes mogen langer dan 10 minuten garen, op meer vocht.
  • Er mag gerust meer dan 2 eetlepels kaas in de pecorinosaus.
  • Sowieso, als je van garnering houdt, kun je ook van het paddenstoelenmengsel iets meer maken

Waar kochten wij dit overheerlijke Bosvarken?

Biologische Meester Slager Peter Landsheer
Houtstraat 75, 6511 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , ,

Een reactie op Bosvarken en pecorinosaus

  1. Piet De Vries maart 15, 2010 om 10:04 #

    Was gezellig en ja…. ik was verantwoordelijk voor de aardappels 🙁

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes