Top Menu

Boomgaardkip

Boomgaardkip met mosterdkruim

Peter Landsheer heeft dit recept voor boomgaardkip opgetekend in het eerste deel van het kookboek Nijmegen Kookt. Ziet er heerlijk uit. We besluiten niet alles helemaal zelf te maken. De paprika en fond kunnen ook uit een potje…

Peter Landsheer bestaat inmiddels helaas niet meer.

Belangrijk om vooraf alles goed klaar te zetten, omdat je kip en saus tegelijkertijd moet maken.

Ingrediënten Boomgaardkip met mosterdkruim

  • Filet van boomgaardkip
  • Witte wijn
  • Grove mosterd
  • Broodkruim
  • Bleekselderij
  • Peterselie
  • Peper & zout

Ingrediënten Paprikasaus met eekhoorntjesbrood

  • Rode Paprika
  • Gesnipperde sjalot
  • Teentje knoflook
  • Gedroogd eekhoorntjesbrood, wellen
  • Olijfolie
  • Gedroogde rode peper
  • Peterselie
  • Kip fond
  • Zout

Niet alles zelf maken

In het recept staat iets over de fond zelf maken. En ook kun je de paprika zelf roosteren in de oven en dan ontvellen. We besluiten beide niet te doen. De fond is klant en klare gevogelte fond en de paprika komt gegrild en wel uit een potje met olie. Ook prima en het scheelt veel tijd!

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Tips bij de Boomgaardkip met Mosterdkruim

  • De kip kan langer dan 1 minuut bakken, afhankelijk van hoe dik hij is.
  • Eventueel de kip ook langer in de oven of nog even onder de grill, voor het beste resultaat.

Waar in Nijmegen kochten wij deze overheerlijke kipfilet?

Biologische Meesterslager Peter Landsheer
Houtstraat 75, 6511 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes