Top Menu

Zeewolf in filodeeg

Zeewolf in filodeeg

Veel van de visrecepten van Peter van de Laar spreken ons erg aan. De Mosselen op z’n Toscaans kennen we al. Vandaag storten we ons op de Zeewolf. Dus op naar Nijmegen Dukenburg, waar visspecialist Peter van de Laar zijn winkel heeft.

Ik neem het kookboek Nijmegen Kookt mee, om gericht advies te kunnen vragen. Want er staat in het recept iets over visgraat en zeekraal. Daar moet ik het fijne van weten.

Ingrediënten Zeewolf in filodeeg

  • Zeewolf
  • Filodeeg
  • Rode wijn
  • Sinaasappel (in stukjes)
  • Visgraten
  • Lijnzaadolie
  • Gesnipperde sjalot
  • Fijngesneden spekjes
  • Olijfolie
  • Blaadjes van 2 stronkjes witlof
  • Gesmolten boter
  • Zeekraal
  • Peper & zout

Het raadsel van de visgraten ontmanteld

Filodeeg is alleen in grote aantallen plakken in een verpakking te koop. Bij de supermarkt in de diepvries. Maar bij een Toko halen is natuurlijk nog leuker. In Nijmegen Dukenburg bij Peter van de Laar aangekomen, blijkt het druk. Niet voor niets een gerenommeerde visspecialist. Ik geneer me niet en leg Nijmegen Kookt op de toonbank en vraag uitgebreid om advies.

Blijkt dat in de visgraat de meeste smaak van de vis zit. Dus door deze visgraat mee te koken in de saus krijg je een sterkere vissmaak. Probleem is alleen dat ik visgraat had moeten bestellen. Dan houdt Peter van de Laar ze achter, nu is alles weggegooid. Ik opper een visje te kopen – een sardientje of zo – maar die blijkt te vet.

Ik mag nog even zeekraal proeven

Heel klantvriendelijk snijden ze voor mij uit de verse kabeljauw de graat, om mee te nemen voor ons recept. Ik mag nog even zeekraal proeven, want die ken ik niet. En de zeewolf komt rechtstreeks uit de diepvries. Na even overleggen en aandringen krijg ik 2 stukken van elk net geen 2 ons. Een mooie vangst!

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van deze zeewolf? Of heb je nog een ander lekker recept met zeewolf? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Zeewolf in filodeeg het lekkerst!

Het pakketje zeewolf in filodeeg is bij ons wat groot uitgevallen. En dat komt goed uit! Want met de witlof en het spek erin gebakken, vinden we deze veruit het lekkerst. Het ‘gewone’ stukje zeewolf smaakt ook prima en ziet er leuk uit in de combinatie, op het bord. Maar de smaak hiervan is niet exclusief, of zo. De saus smaakt erg naar sinaasappel, ondanks dat we voorzichtig in de verhoudingen zijn geweest. En uit eerdere recepten hebben we geleerd dat een Sirah als rode wijn hier prima bij smaakt. Zowel door de saus, als als wijn bij het gerecht. Geniet ervan!

Tips bij de Zeewolf in filodeeg

  • Zeewolf in het pakketje heeft meer smaak door de spekjes. Dus maak er gerust 2, i.p.v. een los stukje zeewolf erbij.
  • De zeekraal smaakt rauw nog zout, maar door het te bakken, wordt hij veel minder zout
  • Wees voorzichtig met de hoeveelheid sinaasappel in de saus: een halve of driekwart had ook gekund.

Waar kochten wij deze overheerlijke Zeewolf?

Visspecialist Peter van de Laar
Zwanenveld 8020, 6538 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , , , ,

Een reactie op Zeewolf in filodeeg

  1. Piet De Vries maart 8, 2010 om 13:18 #

    fantastisch

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes