Top Menu

zalmtartaar met geitenkaas

Zalmtartaar met geitenkaas

Een hete dag en we hebben niet veel honger. Tussen de kwartfinales van het WK door, hebben we kort tijd om iets lekkers te maken. Het wordt een mooi opgemaakt voorgerechtje van Zalmtartaar met geitenkaas, uit Nijmegen Kookt deel 2. Het is een recept van Zus & Zo Keukengerei. En die verkopen, zoals de naam al doet vermoeden, alleen keukengerei. Dus de ingrediënten halen we gewoon op de hoek bij de plaatselijke grutter.

Bij dit hete weer ook prima als klein hoofdgerechtje, naast een beetje salade en een ciabatta!

Ingrediënten Zalmtartaar met geitenkaas

  • Zalmfilet
  • Komkommer
  • Verse geitenkaas
  • Gesnipperde sjalot
  • Crème fraîche
  • Bieslook
  • Grove, pittige mosterd
  • Honing
  • Zonnebloemolie
  • Peper & Zout
  • Bieslook & Dille ter garnering

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Portioneerringen in verschillende maten

Het gerecht is voor vier personen, vier voorgerechten. Maar je kunt prima een iets grotere portioneerring gebruiken als je dit recept van zalmtartaar wilt gebruiken voor een klein hoofdgerechtje. In het recept van Nijmegen Kookt staat een portioneerring van ca. 6 cm. Wij gebruiken er een van 9 cm. Extra komkommersalade erbij. En ons hoofdgerechtje is klaar.

Tips bij de Zalmtartaar met geitenkaas

  • De zalm is zout genoeg. Extra zout toevoegen om op smaak te maken blijkt niet nodig.
  • Gebruik niet teveel van de geitenkaas. Deze is erg machtig met de crème fraîche.
  • De komkommersalade is heerlijk fris. Prima om als extra salade te serveren.

Waar in Nijmegen vind je Zus & Zo Keukengerei?

Zus & Zo Keukengerei
Houtstraat 49, 6511 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes