Top Menu

Gemarineerde gambas met rucola

Gemarineerde gamba’s met rucola

Nog steeds zijn we op vakantie in Frankrijk en eten elke avond buiten in de zon. We maken deze vakantie meerdere gerechten uit de kookboeken van Nijmegen Kookt. Vanavond maken we een voorgerechtje: Gemarineerde gamba’s met rucola uit Nijmegen Kookt deel 2. Gamba’s met een oosterse smaak, heerlijk! Ze zijn eenvoudig te maken. De marinade maak je drie uur van tevoren, dus bij het koken geen stress 🙂

Het recept voor deze gemarineerde gamba’s is opgetekend door Wijnhandel in de Blauwe Druif in Nijmegen.

Ingrediënten voor de Gemarineerde gamba’s met rucola

  • Rucola
  • Rode peper
  • Limoensap
  • Knoflookteen
  • Olijfolie
  • Courgette
  • Cherry tomaatjes
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Mayonaise
  • Koriander
  • Sesamolie
Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Tips bij de Gemarineerde gamba’s met rucola

  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper, anders wordt de saus erg scherp.
  • Maak gerust wat extra saus. Deze smaakt ook heerlijk op een broodje erbij.
  • De courgette erg fijn snijden (of schaven met kaasschaaf) in repen. Dan zijn ze het meest flexibel om mooi te draperen.
  • Grillen van de courgette kan ook op een ovenplaat (i.p.v. grillpan). Dan blijven ze mooi zacht.

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie