Top Menu

pasta met venkel

Pasta met venkel, rivierkreeftjes en rucola

Vandaag heb ik zin om mezelf eens lekker te verwennen. Toegegeven, niet het goedkoopste recept dat u voor uzelf en eventuele gasten zult klaarmaken, maar goed, als man alleen heb ik af en toe behoefte aan een klein beetje extra. Dus maak ik nu het lievelingsrecept: pasta met venkel, rivierkreeftjes en rucola van mijn ex-vrouw Ans voor u klaar.

Nogmaals niet een goedkoop recept maar wel tamelijk simpel en doeltreffend…

Een snijplank van horeca kwaliteit

Dit recept van pasta met rivierkreeftjes begint als het even kan op een stevige snijplank. Bij Zus & Zo Keukengerei, aan de Houtstraat in Nijmegen, schafte ik al weer een tijdje terug een snijplank aan van groene, keiharde kunststof (polyethyleen om precies te zijn). Horeca kwaliteit, vermeldde het label, en dat merk ik nog steeds als ik als eerste de venkelknol in kleine blokjes snijd. Dit snijdt echt heerlijk weg. Ook de ui en de knoflookteen zijn in een wip gesnipperd op dit keiharde oppervlak.

Ingrediënten voor de pasta met venkel, rivierkreeftjes en rucola

(voor 2 personen)

  • 250 gram pasta (ik gebruik deze keer Fairtrade Noedels)
  • 1 bakje rivierkreeftjes
  • Balsamico-azijn
  • 1 venkelknol
  • 100 a 150 gram rucola
  • 1 ui
  • geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • peper
Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Heb jij nog een lekker pastarecept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Nog meer snijplanken

Ziezo, een snel, eenvoudig en smakelijk gerecht, heel kenmerkend voor de Italiaanse keuken. Van de snijplanken bestaan ook een rode voor vlees, een gele voor gevogelte, een blauwe voor vis en een witte plank voor algemeen (wat dat dan ook is…). Een aantal daarvan zal ik zeker aanschaffen, gestimuleerd door de zeer positieve ervaring met de groene plank.

Tips bij de pasta met venkel

  • Zet wat geraspte kaas op tafel om er naar smaak overheen te strooien.
  • Met te weinig vocht zitten we uiteindelijk met een tamelijk droog gerecht, dus durf maar te gieten met die azijn!
  • Wees niet te voorzichtig met de peper, de meeste visgerechten neigen naar flauw, al smaken goeie rivierkreeftjes van zichzelf wel heel lekker.

Waar in Nijmegen kocht ik de venkelknol en de rucola?

Biologische eetwinkel De Estafette
Daalseweg 206, 6521 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , , ,

2 reacties op Pasta met venkel, rivierkreeftjes en rucola

  1. Fred februari 12, 2016 om 09:21 #

    Erg lekker en leuk zoals je het beschrijft. Ik heb er zelf nog pijnboompitten en paddestoelen aan toegevoegd. Prachtige foto’s en erg handig. Fred, ook opgegroeid in Nijmegen…

Trackbacks / Pingbacks

  1. Kip-courgettetaart (enigszins misvormd) - maart 2, 2016

    […] nu de oven voor op 200°C. Hoera! Nu komt de groene plank aan de beurt! Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd ze verder in dunne plakjes. Smelt […]

Geef een reactie