Top Menu

Mosselen op z'n Toscaans

Mosselen op z’n Toscaans

We hebben niet veel tijd voor een uitgebreid maal, zeker niet op deze zaterdagavond. Dus we besloten al eerder in de week een makkelijk maar minstens zo lekker recept uit te proberen. Mosselen op Toscaanse wijze bereid, uit Nijmegen Kookt. Dit recept kennen we al, is eenvoudig en snel te maken en smaakt heel bijzonder. Dus op naar Visspecialist Peter van de Laar, in Dukenburg, voor de mosselen.

De ingrediënten zijn eenvoudig, maar krijgen met de venkel een bijzondere smaak. Voor je begint de mosselen even goed spoelen en wassen. En vergeet niet een lekker wijntje voor bij de mosselen uit te zoeken!

Ingrediënten

  • Mosselen
  • Olijfolie
  • Gesnipperde sjalot
  • Chilipeper
  • Knoflook
  • Venkel
  • Tomaatblokjes uit blik
  • Verse tomaat
  • Gehakte peterselie
  • Geroosterd brood
  • Zeezout

Eerst alle ingrediënten in de wok

Alle ingrediënten eerst schoonmaken, snijden en dan verhitten in een wok of grote koekenpan. Wanneer de ingrediënten in de wok goed heet zijn, gaan de mosselen er bij. Blijft altijd weer een leuk gezicht, vind ik, om te zien hoe deze langzaam garen en open gaan.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Het makkelijkst is om de mosselen – in gangen – te koken. Nadat je de eerste lichting hebt gekookt, en in ons geval opgegeten, gaan we over op de tweede ronde. Je kunt simpelweg het vocht hergebruiken. In het recept staat dat je het vocht moet laten inkoken, maar dan moet je de mosselen wel erg lang koken. Dat doen we dus niet. In het resterende prutje van venkel, tomaat en sjalotten koken we nog een keer. Op hoog vuur, dan worden de ze mooier gaar en gaan ze beter open.

Peterselie en gebakken brood om het af te maken

De peterselie strooien we pas op het laatste moment er over heen, meer als garnering.  En het brood is in ons geval een klein hard bolletje, dat we nog even in de over afbakken. Maar ciabatta is ook heerlijk bij dit recept, weten we uit ervaring. We serveren het brood apart. Wit wijntje erbij, en smullen maar!

Tips

  • Kook de mosselen op hoog vuur, dan worden ze mooier gaar.
  • De verse tomaat en peterselie niet te lang meekoken. Het fungeert meer als garnering.
  • Het vocht hoef je niet geheel te laten inkoken, maar kun je hergebruiken voor een tweede ronde.

Waar in Nijmegen kochten wij deze overheerlijke mosselen?

Visspecialist Peter van de Laar
Zwanenveld 8020, 6538 Nijmegen, Nederland

Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes