Top Menu

Sardientjes met venkel salade

Gegrilde sardientjes met een frisse venkelsalade

Regelmatig heb ik, tijdens de markt op het Kelfkensbos, verlekkerd voor de viskraam van Vishandel Wouter Koelewijn gestaan. Maar steeds had ik al andere eetplannen en kwam het er niet van wat lekkers te kopen. Nu heb ik net een nieuwe grillpan en het idee om deze in te wijden met gegrilde sardientjes. Dus ga ik afgelopen zaterdagochtend vroeg naar de markt.

Het is een schitterende zonnige ochtend en voel me net op vakantie in eigen stad als ik over de markt slenter. Helemaal als ik de schitterende vis uitstalling van Koelewijn bewonder. Middenin liggen de sardientjes. Die moet ik hebben…

Ingrediënten voor de Gegrilde sardientjes

(voor twee personen)

  • 6 verse sardines
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Het grillen van sardientjes

Het grillen van vis is niet gemakkelijk. Vaak blijft de huid aan de grillpan plakken of valt de vis uit elkaar. Nu is de sardien een stevig visje maar nog is het niet eenvoudig. Daarom gebruiken ze, in Zuid Spanje bijvoorbeeld, vaak grote spiesen of speciale roosters om de visjes bij elkaar te houden. Ik probeer het deze keer, heel eigenwijs, zonder spies of rooster en heb moeite de visjes heel te houden. Maar desalniettemin toch een lekker resultaat!

Klik op de foto’s voor de bereidingswijze.

Een simpele, frisse salade van venkel en sinaasappel

Venkel smaakt vaak heerlijk bij vis. Dus zoek ik even op het net naar een receptje voor een simpele venkelsalade. Lijkt je dit ook lekker bij je gegrilde sardientjes dan kun je hier de ingrediënten en bereiding vinden. Eet smakelijk!

Tips bij de Gegrilde sardientjes

  • Serveer met salade, brood en/of frieten
  • Je kan de sardines ook op de barbecue bereiden

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie