Top Menu

gegratineerde asperges met zeevruchten roomsaus

Gegratineerde asperges met zeevruchten-roomsaus

Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op 4 mei 2013 en is voorzien van een volledig vernieuwde opmaak.
Gisteravond nodigde een vriend me uit om bij hem asperges te komen eten. Het is immers weer aspergetijd. Ik verwachtte klassieke Asperges à la Flamande met ham, ei en botersaus. Maar kreeg daarentegen iets heel bijzonders voorgeschoteld. Namelijk een rijkgevulde ovenschotel van gegratineerde asperges met zeevruchten.

Gegratineerde asperges met nieuwe aardappelen en salade

De ovenschaal met de gegratineerde asperges ziet er prachtig uit op deze lenteavond. We eten de asperges met nieuwe aardappelen en een frisse salade met vijgen.

Al heb ik deze asperges niet zelf gekookt, wil ik het recept toch graag met jullie delen. Dus heb ik even de ingrediënten en bereidingswijze aan mijn vriend, de chef, gevraagd. Hopelijk vinden jullie deze ovenschotel ook zo lekker!

Gegratineerde asperges met zeevruchten-roomsaus

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Afdrukken

Deze keer geen klassieke asperges met ham en ei

Ingrediënten

  • 2 kg asperges
  • 250 ml crème fraîche
  • Half pakje Boursin
  • 300 g zeevruchten
  • 100 g gamba’s
  • 1 blikje rode zalm
  • 100 g zeekraal
  • 1 in stukjes gesneden venkel-knol
  • 100 g gesneden champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 fijngesneden bosuitjes
  • 200 g geraspte oude kaas

Bereiding

  1. Bak de venkel en champignons aan in een beetje olie.
  2. Voeg vervolgens de zeevruchten en gamba’s toe en roerbak het geheel tot de gamba’s roze kleuren.
  3. Voeg de Boursin toe en verwarm, op laag vuur, tot een gladde saus.
  4. Voeg de zalm uit blik toe en roer deze goed door de saus.
  5. Voeg als laatste de crème fraîche toe en laat deze al roerend oplossen in de saus. Eventueel binden met wat maïzena voor een mooie dikke saus, want deze wordt tijdens het gratineren dunner door het vocht uit de asperges.
  6. Kook de asperges gaar en leg ze in een ovenschaal.
  7. Giet de zeevruchten-roomsaus over de asperges.
  8. Besprenkel her geheel met de zeekraal, bosui en de geraspte kaas.
  9. Gratineren onder de grill tot de kaas krokant is.


Serveer de gegratineerde asperges met gekookte nieuwe aardappelen en een frisse salade.

Asperges van Boerderijwinkel Klein Amerika

Heb je zin om dit recept te gaan maken, maar zoek je nog een goed adresje voor je asperges? Dan kun je terecht in de Boerderijwinkel Klein Amerika. Klein Amerika is schitterend stukje land gelegen op de zuidhelling van Groesbeek.

In de Boerderijwinkel verkopen ze asperges direct van het land. Ze hebben asperges in twee formaten, zowel geschild als ongeschild.

Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!.

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes