Top Menu

Garnalen met knoflook

Garnalen met knoflook

Ik ben deze eerste kerstdag verantwoordelijk voor het voorgerecht. Dus duik ik maar weer eens in de kookboeken van Nijmegen Kookt. In het eerste deel van deze kookboeken vind ik wel een geschikt recept. Een lekker licht gerechtje lijkt het me. Het heet garnalen met knoflook en is opgetekend door Zus & Zo keukengerei uit Nijmegen.

Prima geschikt als lichte dis, tijdens het toch al vaak copieuze kerstmaal. Dus op naar de visboer voor een grote zak ongepelde garnalen…

Ingrediënten voor de garnalen met knoflook

  • 20 middelgrote ongepelde garnalen
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 tomaat in stukjes
  • 4 tenen knoflook in fijne plakjes
  • 1 gehakte rode peper zonder zaadjes
  • 1 eetlepel gehakte bladpeterselie
  • zeezout

Ik heb van alle ingrediënten wat meer genomen, zoals je ziet in de foto’s hieronder.
Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Wat vind je van dit recept? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Garnalen zonder kop

In het recept staat dat je de schillen en koppen krokant moet bakken. Maar mijn garnalen blijken geen koppen te hebben. En volgens mij hebben juist die koppen veel smaak. Dus let daarop als je je garnalen koopt. Verder is een garnaal pellen is niet moeilijk. Verwijder eerst de kop, als die eraan zit. Pak de garnaal aan de uiteinden en trek het pantser er voorzichtig af.  Verwijder dan met een scherp mesje de zwarte rug ader, deze smaakt niet lekker.

Garnalen zijn kleine kreeftachtigen uit de infraorde Caridea. Zowel in zout als in zoet water komen garnalensoorten voor, maar de meeste soorten leven in zee. Vele soorten leven op een zandbodem waarin ze zich kunnen ingraven om zich te beschermen tegen predatoren. Garnalen behoren tot de zeevruchten. Dit zijn schaal- en schelpdieren die in de zee voorkomen en die als voedsel voor de mens worden gebruikt. Soms worden ook weekdieren, zoals kwallen en octopussen onder deze categorie voedsel geschaard.

Waar in Nijmegen kocht ik mijn garnalen?

Vishandel A.P.J.J. Pouwels
Daalseweg 220, 6521 GR Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!.

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie