Top Menu

Bouillon van doperwten

Bouillon van doperwten met jakobsschelpen en zalm

De wijn en het recept voor asperges van Herman Meijers uit Nijmegen Kookt beviel ons erg goed vorige week. Dus we besluiten nog iets naar zijn recept te maken. Liefst iets met coquilles, want die vinden we heerlijk en daar hadden we zelf ook al mee geëxperimenteerd afgelopen week. Het wordt een Bouillon van doperwten met jakobsschelpen en zalm.

Dus op naar de viswinkel voor de jakobsschelpen en de zalm

Ingrediënten Bouillon van doperwten met jakobsschelpen en zalm

  • Gesnipperde sjalotten
  • Wit van een kleine prei
  • Boter
  • Witte wijn
  • Visbouillon
  • Doperwten
  • Wilde spinazie
  • Jakobsschelpen
  • Olijfolie
  • (Wilde) gerookte zalm
  • Zout en peper

Bouillon vooraf al maken

Dit recept leent zich prima om in de middag al voor te bereiden, door de bouillon te maken. De visbouillon met het mengsel van prei en sjalotjes moet een uur trekken! Met het pureren en zeven van de doperwten ben je namelijk wel even bezig. Als de bouillon klaar is, is er daarna tegelijkertijd veel werk aan de winkel: spinazie en coquilles moeten tegelijkertijd bakken, borden verhitten, bouillon warmen. Dus even vogelen en een beetje hulp is nooit weg.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.


Heb je dit recept gemaakt? Leuk als je ons dan laat weten wat je ervan vindt. Dat kan je doen in de reacties hieronder.

Visbouillon en erwten pureren en zeven

We hebben bij Gamba visspecialiteiten, aan de Augustijnenstraat in Nijmegen, ook huisgemaakte visbouillon gekocht. Leuk om te horen hoe ze dat zelf maken, met graten “trekken”. De visboer adviseerde hem nog een beetje aan te lengen, omdat hij erg sterk was. Achteraf had dit voor ons niet gehoeven. Dus wij hebben nog wat peper en zout aan de bouillon toegevoegd. De erwten waren iets meer dan 300 gram. Maar dat kon prima voor de smaak. Met het zeven hadden we daardoor wel iets meer “moeite”. Het pureren moet je sowieso lang volhouden! Want anders is het zeven wel een erg grote klus. Wij hebben bij de eerste poging tot zeven, de erwten weer even terug gedaan in de pan en nog enkel minuten extra gepureerd.

Gamba visspecialiteiten bestaat helaas niet meer.

Tips bij de Bouillon van doperwten met jakobsschelpen en zalm

  • Gebruik sterke visbouillon voor een pittige smaak.
  • Eerst de zalm, met coquille en zalm op het bord en dan bouillon bijschenken.
  • Maar eerst de bouillon opgieten en daarna de spinazie, coquille en zalm erop geeft “minder geknoei”.
  • Met een broodje en een extra groot bord, ook heerlijk als maaltijdsoep.

Waar vind je Kookstudio Herman Meijers, de bedenker van dit recept?

Kookstudio Herman Meijers
Berg en Dalseweg 255, 6522 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes