Top Menu

BBQ Gamba’s

BBQ Gamba’s

Al het tweede weekend dit voorjaar met mooi weer! De zomer komt er aan en de barbecue kan dus uit de kast. We kiezen dit weekend voor een speciaal barbecue recept uit het kookboek Nijmegen Kookt deel 2. Namelijk BBQ Gamba’s van Wilma Graat. Zaterdag even naar de markt in Nijmegen. En dan: eenvoudig te maken en snel klaar. En het smaakt heerlijk! Hier kan ik er heel veel van eten…

Het halveren van de grote gamba’s is even een precisiewerkje. Dus zorg voor een scherp mes en een beetje geduld en handigheid…

Ingrediënten voor de BBQ Gamba’s

  • Grote gamba’s
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Koriander
  • Rode peper
  • Zeezout
  • Peper

De gamba’s halveren

De gamba’s moet je nog zelf halveren en schoonmaken. Op zich niet ingewikkeld. Kop eraf (staart laten zitten!), doorsnijden over de lengte, schoonmaken en klaar. Alleen om mooie gehalveerde gamba’s over te houden moet je dit karweitje even rustig doen. Met een scherp mes, want de schaal kan taai zijn.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Tips bij de BBQ Gamba’s

  • Vergeet niet bij het schoonmaken van de gamba’s de darmpjes te verwijderen.
  • Voor de marinade kun je gerust meer olijfolie en citroen gebruiken.
  • In plaats van koriander kun je ook platte peterselie gebruiken.
  • De gamba’s zijn snel klaar op de barbecue. Niet weglopen dus…

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie