Top Menu

Salade van geroosterde paprika

Salade van geroosterde paprika

Het is alweer mooi weer in Nijmegen, dus de barbecue gaat aan. We hebben pangasius- en zalmfilet om heerlijk te grillen. De pangasius kruiden we met citroen en Spaanse peper. De zalm alleen met een beetje peper en zout. We zoeken nog een lekkere salade bij de visjes. Het wordt een salade van Zus & Zo Keukengerei uit het kookboek Nijmegen Kookt. De salade van geroosterde paprika past goed bij onze visjes, want de dressing wordt aangemaakt met ansjovisfilets.

Zus & Zo Keukengerei verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, keukengerei en geen levensmiddelen. Dus moeten we voor de ingrediënten naar de supermarkt. Omdat we te lang aan het zwembad hebben gelegen, hebben we geen tijd om de paprika zelf te roosteren, dus kopen we deze in een potje.

Ingrediënten salade van geroosterde paprika

  • Rode paprika’s
  • Rode ui in dunne ringen
  • Trostomaten in partjes
  • Eetlepels olijfolie
  • Eetlepel sherry azijn
  • Gehakte ansjovisfilets
  • Eetlepel gehakte bladpeterselie
  • Zwarte olijven
  • Zeezout en gemalen zwarte peper
Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Tips bij salade van geroosterde paprika

  • Extra zout toevoegen is niet nodig want de ansjovisfilets zijn zout genoeg.
  • Laat de paprika na het roosteren in een afgesloten plastic zak afkoelen. Hierdoor komt het velletje makkelijker los.
  • Wanneer in tijdnood, koop dan de paprika in een potje. Smaakt ook prima.
  • Gebruik hoeveelheden ingrediënten (tomaat, paprika, olijf, ui) naar eigen inzicht.

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie