Top Menu

Mozzarella met aubergine

Mozzarella met aubergine

Het recept voor de Mozzarella met aubergine kent de wereld aan heerlijke groenten als ingrediënt. Roland de Wit heeft het recept opgetekend in Nijmegen Kookt. Dus daar halen we uiteraard de kaas. Maar de verse groentes gaan we ook in een speciaalzaak halen. Boer Koekoek, een echte biologische groentezaak, hier in Nijmegen. Een heerlijk vegetarische lekkernij.

De winkel van boer Koekoek aan de Hertogstraat in Nijmegen is er helaas niet meer.

Bij De Wit Kaasspecialist is het erg druk. We zijn hier eerder geweest En toen was dit ook al het geval (op de zaterdag). Maar in de winkel voldoende lekkers te zien. Dus je hoeft je niet te vervelen als er, zoals in mijn geval, 12 wachtende voor je zijn…

Ingrediënten Mozzarella met aubergine

  • Aubergine
  • Courgette
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Knoflook
  • Gesnipperde Sjalot
  • Gehakte zongedroogde tomaat
  • Gehakte zwarte olijven
  • Gehakte rode peper
  • Vleestomaat
  • Mozzarella di Bufala
  • Peper & Zout

Geen seizoen voor vleestomaat

De groenteboer laat me mooie plaatjes zien van soorten tomaten die ze normaal verbouwen. Alleen voor de vleestomaat is het nu niet echt het seizoen. Dus ik keer huiswaarts met twee “gewone” tomaten.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Wat vind je van dit voorgerecht? Of heb je nog een ander lekker vegetarisch voorgerecht? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Tips bij de Mozzarella met aubergine

  • Een torentje maken met van alles een plakje, ziet er ook mooi uit, en stort niet in of valt niet om.
  • Gerecht is prima als voorgerechtje: ieder een klein Torentje is dan voldoende

Waar in Nijmegen kochten wij deze overheerlijke mozzarella?

De Wit Kaasspecialist
Lange Hezelstraat 11, 6511 Nijmegen, Nederland


Geen zin om zelf te koken? Zoek dan een restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes