Top Menu

asperges a la flamande

Asperges uit Klein Amerika

Het liefst koop ik mijn asperges bij de boer op de dag dat ik ze ga eten. Want dan zijn ze natuurlijk het verst en kun je ze geschild kopen. Maar dat gaat me deze keer niet lukken, dus zoek ik even op internet hoe lang je asperges kan bewaren. Een paar dagen in de koelkast moet wel kunnen, begrijp ik uit verschillende web bronnen.

Dus spring ik op de fiets naar de Landwinkel Klein Amerika, om mijn “witte goud” direct van het land te kopen…

Klein Amerika op de zuidhelling van Groesbeek

Klein Amerika is schitterend stukje land gelegen op de zuidhelling van Groesbeek. Al fietsend geniet ik van de mooie panoramische vergezichten met in de achtergrond het Reichswald. De landerijen met hun geulen verraden dat het aspergetijd is. Zo wordt asperges kopen een hele beleving.

Asperges van Landwinkel Klein Amerika

Ik kan kiezen uit twee soorten. De beste soort is € 12 per kilo en de wat dikkere zijn € 10 per kilo. Ik ga natuurlijk voor de beste asperges, want ik heb er een heel eind voor gefiets.

Ik vertel de boer, in de landwinkel, dat ik de asperges pas over twee dagen ga eten. Dan kan ik ze beter ongeschild kopen en in de zak in de koelkast bewaren, zegt ie. Zo gezegd zo gedaan.

Wel jammer want ze hebben daar een grote machine om asperges te schillen en die had ik wel eens in bedrijf willen zien 🙂

Asperges à la Flamande

Deze keer eten we de asperges met ham, ei en botersaus. Deze klassieke wijze heet Asperges à la Flamande. Dit is een eenvoudig recept dat uit de Middeleeuwse Vlaamse keuken stamt. Door zijn eenvoud is de selectie van de beste ingrediënten, en een perfecte bereiding des te belangrijker lees ik op internet. Nou dat komt wel goed want ik heb de beste asperges.

Maar voor de overige ingrediënten ga ik toch maar naar de supermarkt, anders wordt het een beetje te duur 🙂 Op mijn Appie vind ik al snel het juiste recept en voeg alle ingrediënten aan mijn boodschappenlijstje toe.

Wil je iets verrassends doen met je “witte goud”, dan vind ik deze gegratineerde variant een echte aanrader!

Heldro ijs uit Ottersum als toetje

Een van mijn tafelgenoten neemt een lekkere Riesling mee, dus daar hoef ik niet voor te zorgen. En ook het toetje wordt door haar verzorgd. Ze neemt Heldro ijs uit Ottersum mee. Daar had ik al veel over gehoord en is inderdaad erg lekker zacht en romig ijs. Wat verse aardbeien erbij maken het helemaal af!

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.