Top Menu

La Padella Catering

Antipasti, lasagne en canelloni

Vanavond vieren we een feestje. Er komen circa 15 vrienden langs, die mee eten, voordat de rest van de gasten komen en de borrel begint. Dus we hebben veel lekkers nodig. We besluiten vanavond niet zelf te koken, maar ons heerlijk te laten verwennen en een lekker maal bij een cateraar te bestellen.

In het kookboek Nijmegen Kookt hebben ook een aantal cateraars hun verhaal en recepten opgetekend en we besluiten bij een van hen te gaan shoppen. La Padella aan de Daalseweg in Nijmegen is een echt Italiaanse zaak, prachtig ingericht, heerlijke dingen, van olie tot wijn en van pasta tot kaasjes. Je kunt er kookles krijgen en ze cateren of bezorgen ook aan huis. Dit wordt hem!

Twee schalen antipasti

Voor de hapjes  ‘erbij’ heb ik gevraagd een aantal lekkere dingen naar keuze te combineren. We heben het in de winkel over verschillende worst, kaasjes en gegrilde groente. En in de zaak staan ook bakken klaar met vis, vooral veel inktvis. Omdat ik niet specifiek heb aangegeven wat er op de schalen mag, is het voor ons die avond dus ook een verrassing. En die valt een beetje tegen… Niet qua smaak: alles is even heerlijk! Maar ik had op meer afwisseling gehoopt. Verschillende olijven, gedroogde tomaat en zilveruitjes op een bijzondere manier gemarineerd. Daarnaast rauwe ham en mooie grote kappers. Allemaal erg lekker. We regelen zelf nog wat komkommersalade en tomaat met mozarella, het stokbrood en de kaasjes. En klaar zijn de hapjes.

Lasagne met bospadedestoelen

Deze lasagne kennen we al. Die is zo lekker dat we hem wel eens vaker bij la Padella hebben gehaald. Een mooie schaal vol, in een warmhoud constructie. Hoe laat de gasten ook komen, er is de komende uren nog hete lasagne voor hen. De bospaddestoelen druipen in de olie (truffel?) en dat maakt het gerecht heerlijk, maar ook erg machtig. Kleine hapjes, als je aan de lijn bent. Wij niet!

Canelloni met spinazie en ricotta

In de ander schaal zit de canelloni. Met heerlijk veel verse spinazie en ricotta. Wordt ook met veel enthousiasme ontvangen en is niet  minder machtig… Dus ook hier: kleine stukjes snijden. Een heerlijk Italiaans maal. De left overs warmen we zondag heerlijk op. Smaakt ook dan nog vast erg goed…

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.