Top Menu

Restaurant Zarzuela in Nijmegen

Zarzuela: Mexicaans eten voor een tientje

Mijn jacht op eettentjes waar je, in Nijmegen, goedkoop en smakelijk kunt eten, gaat door. Dit keer kwam ik, op advies van een goeie vriend, in Zarzuela terecht. Een Restaurant Bodega waar je Spaans en Mexicaans kunt eten. Ik ben er op een maandagavond en toch zit de zaak heel vol.

Misschien heeft dat er wel mee te maken dat je bij Zarzuela, als je voor 18:00 uur bestelt, maar € 10 hoeft te betalen. Dit geldt overigens wel alleen voor de Mexicaanse gerechten op de kaart.

Zarzuela: Net een bruine kroeg

De sfeer en de inrichting van Zarzuela zijn net die van een ouderwetse bruine kroeg, inclusief de hoge barkrukken. Het doet zeker denken aan een Spaanse Bodega. Op de menukaart vind je allerlei uiteenlopende gerechten: zoals cactussoep, sardientjes en gegrilde tijgergarnalen omwikkeld met spek.

Heerlijke Chimichanga Vera Cruz

De lage prijs heeft de kwaliteit van het eten zeker niet beïnvloed, stel ik vast als ik voor € 10 de Chimichanga Vera Cruz laat komen. Ik heb het me laten uitleggen, maar voor wie het ook nog niet wist: een chimichanga is een gefrituurde burrito. Hier in Zarzuela op verschillende manieren gevuld te krijgen, met vlees of met vis.

Ik kies voor de vis-versie, met garnalen, tonijn, spinazie en gegratineerd met kaas. Je krijgt er ook nog een forse berg bonen, salade en een heel lekkere enchiladasaus  bij.

Even extra enchiladasaus vragen

Die saus is zo lekker dat ik om een extra bakje vraag. Dat staat in een oogwenk naast mijn bord. Ook de salade, natuurlijk bekroond met een fikse kwak crème fraîche, draagt bij aan de feestvreugde.

Echt een zaak om met goeie vrienden naar toe te gaan, stel ik vast. Jammer dat mijn lieve ex-vrouw Ans en ik zo op gespannen voet staan, anders hadden we hier samen een keer een lekker hapje kunnen oppeuzelen.

Je kunt ook eten afhalen bij Zarzuela

restaurantzarzuela.nl

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.