Top Menu

wally in nijmegen

Wally: Betaalbaar voor alle burgers

Voor lekkere burgers kun je prima terecht bij Wally aan de Hertogstraat in Nijmegen. De menukaart is simpel en overzichtelijk. Er staan vier burgers op, waarvan één vegetarisch. Vergeleken bij de bekende hamburgerketens zijn de burgers niet goedkoop. Maar omdat de burgers van Wally veel voedzamer (en lekkerder) zijn, valt de prijs eigenlijk wel mee. Je kunt er ook friet bij bestellen, lekker gekruid met rozemarijnzout. En de frietjes worden geserveerd met mayonaise die ze hier zelf maken.

Wally is voor mij een aangenaam restaurantje, omdat ik het nog steeds moet zien te rooien van een krap uitkerinkje. Bovendien zijn de burgers kei lekker, hoewel ik de vegetarische burger vandaag voor het eerst ga proeven. Weddenschapje met oud-collega’s van de Dar, weet je wel…

De filosofie van Wally

Op de website heb ik gelezen dat Wally zijn burgers maakt met veel aandacht voor de ingrediënten. Hart voor het product staat voorop. Alles wat ze gebruiken komt uit de directe omgeving. Duurzaamheid en respect voor de toekomst, staat er ook.

Bijzondere vegetarische bonenburger

Nou ben ik een vleeseter en had ik graag één van de burgers met vlees besteld. Maar goed, er is een weddenschap te winnen en eet daarom de vegetarische burger met plezier op, hoor. Je blijft proeven dat die van zwarte bonen gemaakt is en daar moet ik wel even aan wennen. De frietjes die ik ook heb besteld zijn bijzonder smakelijk.

In de burger had van mij wel wat meer knoflook gemogen. Maar goed, ik heb de burger in zijn geheel opgegeten. Weddenschap gewonnen! En dat heeft mijn tafelgenoot mooi kunnen controleren.


Mijn tafelgenoot eet alleen een cheeseburger met een kleine salade. En daar heeft ie blijkbaar nog genoeg aan ook. Dat is wel lekker goedkoop! Fijn, want we hadden afgesproken dat ik zou betalen. Ik zou duurder uit zijn geweest als ik ook nog had gekozen voor een Wally Ereburger. Deze burger wisselt per maand en bevat dan weer andere ingrediënten. Leuk, ter afwisseling!

Arretjescake toe

Ik moet zeggen dat ik met de burger en de frietjes achter de kiezen al aardig vol zit. Nu zag ik op de menukaart ook nog arretjescake staan. Dat maakte mijn Oma van moeders zijde geregeld klaar, dus schiet ik zelfs een beetje vol. En wil daarom zeker de versie van Wally wel eens proeven.

Volgens mij zie je arretjescake zelden nog ergens op een menukaart staan, dus doe maar een plak! Hij is werkelijk heerlijk, hier bij Wally, en gelukkig niet zo enorm. Er staat nog een klein schaaltje met hangop bij, een lekkere frisse aanvulling. Ook zo’n lekker toetje van vroeger!

Bij de arretjescake wil ik graag nog een kop thee. De verschillende soorten thee worden gepresenteerd in een soort van kleine weckpotten. Het zijn er een hele hoop! Wel leuk, zo veel keus. Maar ook wel een beetje moeilijk kiezen 😉

Wally
Hertogstraat 47, 6511 RW Nijmegen
024 324 2202
Bezoek website

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.