Top Menu

tati in nijmegen

Tati: Avondeten voor minder dan een tientje

Avondeten voor minder dan een tientje!? Deze zin, die ik ooit op één van hun flyers zag staan, sprak mij natuurlijk wel aan. Want je weet ik hou van goedkoop eten. Maar eenmaal aan tafel kom ik erachter dat alleen voor studenten een korting van 10% geldt. Kei balen, maar zonder deze korting zijn de prijzen bij Tati ook nog best schappelijk.

De inrichting van restaurant Tati is een soort combinatie van allerlei, op het oog, bijeen geraapte spulletjes van een kringloopwinkel. Ouderwetse stoeltjes, ouderwetse lampjes. Het geheel doet gezellig aan. Ik voel me er meteen thuis. Voor wie wat moderner in elkaar zit dan ik, een geruststelling: er is ook gratis Wifi in Tati.

Vegetarische en zelfs veganistische gerechten

Er staan, heel modern, veel vegetarische en zelfs veganistische gerechten op de menukaart. Daar heb ik nog niet veel ervaring mee, behalve dan de bonenburger die ik onlangs at bij burger restaurant Wally hier in de stad. Die viel mij niet tegen.

Wat biedt Tati de vleeseter?

Maar vanavond hebben mijn tafelgenoot en ik vanavond behoefte aan iets met vlees. Zo zie ik tot mijn plezier een Shepherd’s stew, van scharrelrund, op de kaart staan. Met weemoed denk ik terug aan mijn prachtige huwelijksreis door Ierland. Die stew lijkt mij wel een goeie keus. Er zit zoete aardappelpuree en zuurkool bij. Wat mij kei lekker lijkt!

Aangevuld met een lekker glas rode Spaanse Tempranillo-wijn laat ik mij deze stoofpot goed smaken. Hij is net zo lekker als de stew in Ierland.

Heel verrassend vind ik ook de Indonesisch gekruide makreel die ik op de kaart zie staan. Maar ja, dat is natuurlijk ook niet voor de vegetariërs.

Gerechten van over de hele wereld

Mijn tafelgenoot Leo heeft zijn oog laten vallen op iets Mexicaans. Een warme tortilla met scharrelkipfilet, refried beans, gerookte jalapeno, gesmolten kaas, avocado en salsa. Dat ziet er ook niet verkeerd uit. Maar ik was blij met mijn keus, want ik vond de Ierse stew kei lekker.

Verrukkelijke toetjes?

Hoge verwachtingen heb ik trouwens ook van de toetjes die ze hier aanbieden. Want een tijdje geleden, toen ik me niet zo lekker voelde, heb ik hier een stuk bosvruchten crumble gehaald, waar ik spontaan van opknapte. Heerlijk! Maar vanavond heb ik genoeg aan mijn hoofdgerecht en laat de zalige zoetigheid aan me voorbijgaan.

Nog even het volgende tot slot. De bediening is er vriendelijk en je kunt er ook ontbijten, lunchen en borrelen. Een absolute aanrader, wat mij betreft. En kun je een geldige studentenkaart laten zien, dan krijg je 10% korting op je hoofdgerecht.

Tati
Koolemans Beynenstraat 80, 6521 EW Nijmegen
024 737 0012
Bezoek website

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.