Top Menu

Sid en Liv: Jammer van de slechte akoestiek

Afgelopen zaterdagmiddag gingen we lunchen bij Sid en Liv aan de Van Welderenstraat in Nijmegen. Dat idee hadden blijkbaar meer mensen, want bij binnenkomst is de zaak afgeladen vol. We kunnen nog net een klein tweepersoons tafeltje bemachtigen achter in de zaak, maar dan kan er ook niemand meer bij. Komt dit volk omdat het zo’n hippe zaak is of is het eten gewoon erg goed?

Dit vragen we ons af maar kunnen elkaar amper verstaan. Er is overal veel zorg aan besteed, zien we duidelijk, maar de akoestiek laat te wensen over …

Brood van het bakkerscafé

Het brood dat Sid en Liv serveren komt van het bakkerscafé ‘Brood op de Plank’ en wordt elke dag vers voor hen gebakken. ‘Brood op de Plank’ biedt werk aan mensen met een beperking. Het doel is dat ze leren zelfstandig te functioneren in een bedrijf en verantwoordelijk te zijn voor een taak. Een prachtige zaak vinden Sid en Liv.

Het brood is gebakken volgens oude recepten en met biologische grondstoffen. Dat moeten we dan maar eens proberen en bestellen een bruine boterham met huisgerookte zalm en eentje met kalfsfricandeau. Het sausje van crème fraiche, kappertjes en dille smaakt heerlijk bij de zalm. Maar de tonijnmayonaise bij de kalfsfricandeau is erg flauw, naar onze smaak.

Klik op de afbeelding voor een vergroting van de foto.

Wat van jij van Sid en Liv? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Er is thee en thee…

Naast een zorgvuldige selectie van de broodleverancier is er ook goed nagedacht over wie de thee mag leveren aan Sid en Liv. De keuze hiervoor is gevallen op het fameuze theebedrijf Betjeman en Barton. Een Frans bedrijf met een vestiging in Den Haag, dat uitsluitend handgeplukte theesoorten inkoopt, lezen we op de menukaart.

Dus dat wordt een kop thee bij onze boterham. Mijn disgenoot besteld een Verveine en lijkt te weten waar hij het over heeft. Hij heeft ‘m thuis in gedroogde vorm, maar krijgt hier een vers plantje om zijn theetje van te trekken. Ik daarentegen ben niet zo’n thee-expert en laat me adviseren door de serveerster. Omdat ik wel van zwarte thee hou moet ik de Mélanche Pouchkine maar proberen, zegt ze. Dat blijkt achteraf een prima advies.

Waar in Nijmegen vind je Sid en Liv?

Sid en Liv
Van Welderenstraat 95, 6511 Nijmegen-Centrum, Nederland


Zoek een ander restaurantje of snelle hap op onze overzichtskaart van Nijmegen!

,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Recensie van Weet je Wel in Nijmegen - maart 14, 2012

    […] week bij Sid en Liv konden mijn tafelgenoot en ik elkaar ook al amper verstaan en dat is in deze zaak niet minder. […]

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes