Top Menu

pinoccio In nijmegen

Pinoccio: Pizza eten voor een prikkie

Sinds ik gescheiden ben van mijn lieve vrouw Ans, ben ik steeds op zoek naar plekken in Nijmegen waar ik goedkoop een goeie maaltijd kan vinden. Omdat ik het wat eenzaam vind om in mijn eentje te zitten eten, heb ik dit keer een goeie vriend gevraagd om met me mee te gaan. Ristorante Pinoccio Nijmegen in de Molenstraat is al sinds jaar en dag bekend om de goedkope Pizza’s die je er op maandag, dinsdag en woensdag kunt eten. Daar gingen we dus op een maandagavond heen.

Pinoccio in de steigers

Het monumentale pand waarin Ristorante Pinoccio Nijmegen gevestigd is, staat momenteel in de steigers. Dat was hard nodig, vertelt ons een medewerkster. De kozijnen waren verrot en hard aan een opknapbeurt toe. Ze hopen dat het allemaal klaar is voordat de Giro d’Italia, op 7 en 8 mei 2016, Nijmegen aan zal doen. Vanavond komen wij er lekker rustig een pizza eten.

Een overvolle menukaart

Het restaurant is enorm ruim en loopt een heel eind naar achteren door. Op aanvraag kun je hier met een groot gezelschap terecht. Bij binnenkomst komt ons de geur van lekker eten tegemoet. In de open haard hier in de hal brandt een vriendelijk, echt vuurtje. We bestuderen de menukaart, die naast een hele hoop verschillende pizza’s een keur aan Italiaanse vis- en vleesgerechten omvat. Je zou er nog meer trek van krijgen.

Omdat we nu eenmaal in Ristorante Pinoccio zitten, laat ik de gelijknamige pizza komen. Mijn vriend kiest voor de pizza picante. Terwijl we wachten bekijk ik het bijzondere plafond, helemaal behangen met Chiantiflessen met zo’n karaketristieke, rieten omhulsel. Ook de muren zijn opmerkelijk en geven je het gevoel dat je in een witte grot zit. Al wachtend speel ik lekker met de witte bobbels.

Onze pizza’s lijken op elkaar

Dan arriveren de pizza’s. Een Pizza Pinoccio (met tomatensaus, kaas, ham, champignons en ei) en een Pizza Picante (met tomatensaus, kaas, chorizo, ui, champignons en Spaanse pepers). De pizza’s zijn stevig en ruim belegd met kaas, die ik met mijn snor een beetje moeilijk naar binnen krijg. Wel is het lekkere mozzarella-kaas, die juist omdat hij gesmolten is heel goed smaakt. Chorizo-worst en kleine stukjes Spaanse peper maken de boel nog net even wat pittiger. Wat ons wel opvalt is dat de pizza’s wel erg op elkaar lijken. Van een pizza picante zou je nog net wat meer pit verwachten.

Toetje erbij? Okay, Tiramisu

Met de pizza’s achter de kiezen zitten wij al bijna overvol. Toch besluiten we er ook nog een toetje tegenaan te gooien, tiramisu dan maar. Die valt eerlijk gezegd een beetje tegen. Je verwacht dan ook wat knapperige biscuit tussen de room en een duidelijke dranksmaak, maar nee.

Goed, de rekening valt dan zoals verwacht wel weer mee. Als we ons beheerst hadden en alleen een pizza hadden genomen, waren we daarvoor op maandag, dinsdag of woensdag slechts € 6,95 per stuk kwijt geweest.

Ook sommige pastagerechten zijn op die dagen goedkoper en kun je dan zelfs helemaal zelf samenstellen. Dan ben je aan je pasta diezelfde aantrekkelijke prijs kwijt.

pinoccioNijmegen.html

, ,

Een reactie op Pinoccio: Pizza eten voor een prikkie

 1. Mario april 23, 2016 om 09:13 #

  Eten is uitstekend. Bediening is chaotisch.

  Ooit een keer of 10 daar geweest met een tussenpoos van een maand en elke keer weer incidenten als je geen pizza besteld maar iets anders.

  Of het is niet compleet. Of de wijn komt pas als je afrekend, of ze gaan onder tafel zoeken naar het ijs wat je niet gekregen hebt.
  Of ze gaan stoelen opruimen die ze over je hoofd naar achteren verplaatsen. Als het niet zo druk wordt als ze gedacht hadden.

  Ik overweegde in het begin de clubkaart van ze. Maar bij nader inzien toch maar niet gedaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.