Top Menu

Pasundan In Nijmegen

Pasundan: Traditioneel Indonesisch eten afhalen

Schreef ik vorige keer nog over een nieuw eettentje in Nijmegen Oost, is er nu dan alweer een nieuwe bij. Deze keer niet in Oost maar in het centrum aan het Hunnerpark. En ook nu gaat het om een tentje waar je eten af kan halen. Ging het in mijn vorige artikel nog over de mediterraanse keuken van Ambacht, vandaag neem ik je mee naar de traditioneel Indonesische keuken van Pasundan.

Opende Ambacht half augustus zijn deuren, bij Pasundan staan ze sinds begin september voor je klaar…

Indonesisch eten afhalen in Nijmegen

Kun je in Amsterdam, bij wijze van spreken, op elke straathoek kiezen uit een scala aan exotisch eten. In Nijmegen moeten we het, als het om afhalen gaat, met een zeer beperkt aanbod doen. Daarom ben ik blij dat we nu, sinds FoodXL (in de Augustijnenstraat) vervangen is door een SubWay :-(, weer Indonesisch eten afhalen kunnen. Een welkome afwisseling op de traditionele Chinees.

Grote porties Nasi Rames

Dat je bij de Chinees altijd teveel krijgt, dat weet iedereen. Maar hoe zit het ook al weer bij die Indo’s? Die kunnen er toch ook wat van? Ik kan me nog herinneren dat de Indische oma van een oude schoolvriend, vroeger op feesten en partijen, de meest uitgebreide rijsttafel’s op tafel zette. Dus vraag ik of de Nasi Rames Pasundan Speciaal genoeg is voor twee. Volgens de dame achter de balie is dat toch echt te weinig. Mijn disgenoot zegt dat hij honger heeft en dus wel zo’n Speciaal alleen aandurft. De lefgozer.

Dus bestellen we een Nasi Gewoon en eentje Speciaal. Als we onze bestelling in het Hunnerpark oppeuzelen blijkt de Speciaal hem toch teveel te worden. Ik krijg met enig doorzettingsvermogen mijn portie Nasi op. Dus ben je niet een al te grote eter dan kun je gerust met zijn tweeën een Speciaal delen.

Het stoofvlees, de sperzieboontjes, het komkommer-slaatje en de saté vinden we beiden erg lekker! Maar van de tofu-achtige worden we minder blij. Al zit er wel een lekker kokos-sausje bij…

pasundan.nl

, ,

14 reacties op Pasundan: Traditioneel Indonesisch eten afhalen

 1. Piet september 6, 2011 om 10:13 #

  Is het een beetje betaalbaar?

  • Jesper Popma september 6, 2011 om 13:16 #

   Een maaltijd komt op ongeveer € 10. Maar als je de Nasi Speciaal met zijn tweeën deelt, dan kun je dus heel voordelig eten.

 2. Jesper Popma september 6, 2011 om 09:28 #

  Pasundan verzorgt ook je catering (vanaf 10 personen tot maximaal 100 personen). Dit was ik nog vergeten te vermelden in dit artikel. Bij deze.

 3. Nancy november 4, 2011 om 09:50 #

  Wij hebben er toevallig gisteren eten gehaald. Ik als Indo zijnde, was zeer benieuwd of het ook echt naar de traditionele Indonesische keuken zou smaken… Het was verrukkelijk!!! Echt, dit is er nog nooit geweest in anti-cultureel Nijmegen. Men heeft in het verleden wel verwoede pogingen gedaan met Indonesische restaurantjes te open in  Nijmegen maar dat waren echte lachtertjes! Deze is goed en ik hoop dat ze nog heel lang blijven!!!! Met Cendol op zondag (of elke dag!) en bezorgen naar Leeuwarden…..!

  • Bert december 4, 2011 om 23:08 #

   Hoi Nancy,

   Bedankt voor je reaktie…. wij komen wel een keertje met onze beca naar leeuwarden bezorgen ha ha (grapje!!)

 4. anoniem december 7, 2011 om 18:06 #

   SLECHT!

  • Anoniem december 7, 2011 om 18:07 #

   Het eten was koud, totaal niet vers (magnetronprut!) en gewoon niet lekker..

 5. Ron januari 31, 2012 om 14:22 #

  Het is gewoon erg goed en beste op Indonesisch gebied in de omtrek. Koud eten kan niet, want ofwel je eet ter plekke, je neemt koud mee en warmt thuis op in microwave ( gaat prima) of je neemt het warm mee. Ja moet je geen half uur er over doen om thuis te komen natuurlijk. Smaken zijn dik in orde en de versheid is volgens mij ook helemaal goed. de rendang en smoor zijn feestjes evenals de boontjes en nasi/bami. Goedkoop is het niet maar voor 15 euro kun je makkelijk met zn tweetjes een heerlijk hapje eten. Wie dit niet lekker vind weet niet wat Indisch eten is.

 6. Peter februari 16, 2012 om 21:44 #

  Erg lekker! Combinatie menu gegeten, met heerlijke rendang en lamsvlees. Zeer smaakvol. Keuze van groente mag iets meer. Wij komen hier zeker nog eens terug!

 7. Carin februari 27, 2012 om 11:09 #

  Ik haal altijd Indisch bij een toko in Arnhem en dacht laat ik Nijmegen eens proberen, is uiteindelijk dichterbij voor mij. Maar voor ons was het een regelrechte tegenvaller. 2 hele kleine porties (helft van wat ik in Arnhem krijg, ik overdrijf niet) en er zat bijna geen vlees in. Ieder een bakje waar 12 stukjes komkommer in dreven en ieder een zakje kroepoek. De smaak was goed maar de verhouding prijs/hoeveelheid was een regelrechte domper. Jammerrrr, ik had me er zoveel van voorgesteld.  ;-(((

 8. Harold november 4, 2012 om 10:01 #

  Ik als Indo zijde heb daar afgelopen woensdag ook eten gehaald. Moet eerlijk toegeven eten was echt Indonesisch authentiek !!! dus lekker alleen 1 slechte tegenvaller dat het zeer kleine porties waren. Dat mocht wel iets meer zijn. Kom zelf oorspronkelijk uit Amsterdam (28 jaar daar gewoond en nu 6 jaar woonachtig in Kleve Duitsland) en ben het gewend dat je bij elke toko een flinke portie eten kreeg. Ik vond het al erg dat er zowat geen traditionele Indonesische toko,s waren in Nijmegen maar dit is wel een aanrader !

 9. Wilfred december 8, 2012 om 16:31 #

  Gisteren bij Pasundan een rijsttafel afgehaald. Zelf vanaf de menukaart samengesteld (mijn vrouw heeft een Indische achtergrond). Onze bestelling was netjes gereed op de afgesproken tijd en het is erg makkelijk wanneer je het thuis zó op tafel kunt zetten, in plaats van zelf 2 dagen in de keuken te gaan staan! De Indische tak van de familie was erg te spreken over de smaak en kwaliteit, ook al was het niet heel erg pedis (heet/scherp), maar dat vond de schoonfamilie niet zo heel erg. We kunnen Pasundan echt aanraden! Dank je wel Bert, en graag tot de volgende keer!

Trackbacks / Pingbacks

 1. Top 10 meest gelezen artikelen in 2014 - Nijmegen Eet - december 30, 2014

  […] Lees het volledige bericht […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.