Top Menu

Mr. Jack’s in nijmegen

Mr. Jack’s: Een warm maal voor ’n zacht prijsje

Wie in Nijmegen op zoek is naar een goeie warme maaltijd, maar niet te veel geld wil of kan uitgeven, komt al snel uit bij Mr. Jack’s. Ook studenten zijn bijna altijd op zoek naar die goedkope combinatie. Als ik er op een maandagavond binnenloop, is het er niet erg druk, maar soms vieren herendisputen hier op luide toon feest. Ach, laat die jongens toch, denk ik dan, al valt het dan soms niet mee om een lekker zitplaatsje te vinden.

Grieks èn Italiaans bij Mr. Jack’s?

Nu het niet zo druk is, kan de eigenaar de tijd nemen om mij warm welkom te heten. Alsof we al tijden vrienden zijn, geeft hij me een complimentje voor m’n snor en laat mij met een breed gebaar een plaatsje uitzoeken. Als ik eenmaal zit, werp ik eerst maar eens rustig een blik op de menukaart. Daarop vind je naast Italiaanse gerechten ook Griekse schotels. Vreemd voor een restaurant dat Mr. Jack’s op de gevel heeft staan? Maar goed, als het eten maar deugt… nietwaar?

Het eten deugt absoluut

Mijn oog valt dit keer op het gerecht “Scaloppina alla Fiorentina”, gebakken varkensfilet in een roomsaus. Het is heerlijk, al valt het door mijn snor niet mee om de kaas netjes naar binnen te krijgen. Voor de rest is het maar goed dat ik een mes gekregen heb, want de plakken varkensfilet zijn iets te groot om in hun geheel naar binnen te werken.

 

Niet te zuinig met die saus

Niet te zuinig met die saus, moet de kok gedacht hebben. En ook de kruiden zijn nadrukkelijk maar smaakvol aanwezig. Een kleine salade, wat rijst, gekruid met tomatensaus. Ja, je krijgt hier absoluut veel eten voor weinig geld en het is zeker smullen geblazen.

De Amerikaanse toet

Tot slot beveelt de eigenaar me een stuk, van de door zijn vrouw gemaakte, citroen-meringue-taart aan. Dat is dan wel weer typisch Amerikaans: lemon-meringue-pie. Hij is behoorlijk machtig, maar ook heel lekker. “Je mag me na afloop bedanken,” zegt de baas, en dat doe ik dan ook van harte. Wat een heerlijk maal voor een schappelijke prijs.

mrjacksnijmegen.nl

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.