Top Menu

Mi Barrio in nijmegen

Mi Barrio: Lunchen op heilige grond

Al vaker ben ik bij Mi Barrio koffie gaan drinken. In de winter in hun luie zithoek met leren banken. En in de zomer heerlijk op het terras. Maar nog nooit was ik hier voor een lunch en ben ik wel benieuwd wat ze rond het middaguur serveren. Regelmatig, als ik er om 11:00 uur koffie ga drinken, is de zaak redelijk leeg. Maar nu rond het middaguur is de zaak voor ruim een derde gevuld met gasten.

En hierdoor wordt de sfeer een stuk gezelliger…

Mi Barrio ligt op heilige grond

Mijn buurt betekent Mi Barrio in het Spaans. En dat voel ik ook zo. Voor mij ligt Mi Barrio op heilige grond. Omdat op die plek vroeger de cinematheek was gevestigd. Nog voor de tijd van downloaden en Netflix, kon je daar heerlijk snuffelen tussen de betere films. Maar zeker ook vanwege de buren, namelijk mijn oude stamkroeg Frowijn: waar ik mijn laatste wilde haren verloren heb 🙂

Bij binnenkomst hangt rechts het oude uithangbord van de cinematheek. Dat vind ik wel sympathiek…

Mooi vormgegeven website

De website van Mi Barrio vind ik heel mooi en stijlvol vormgegeven. Vooral de homepage springt eruit. Op de menukaart, op hun site, zie ik dat alle gerechten de hele dag door te bestellen zijn. En dat ze werken met dagverse producten.

Maar naast alle andere gerechten hebben ze speciaal voor de lunch Tostada’s. Dit is open focacciabrood, belegd op diverse manieren en warm opgediend. Wij bestellen een vega, vlees en vis tostada.

Ik heb de Tostada met Spaanse gehaktballetjes. Het is best lekker en een ruime portie, maar ik ben niet wild enthousiast. Het wordt mooi opgediend, op een rustiek houten bord met een eenvoudige doch smakelijke garnering. Ja, aan de presentatie schort het bij Mi Barrio niet…

De bediening is behoorlijk traag

Ik zit al 10 minuten op mijn vrienden te wachten en nog steeds is er niemand naar me toegekomen om te vragen of ik wat wil drinken. Uiteindelijk wenk ik dan naar het personeel om iets kunnen bestellen. Als mijn vrienden eenmaal zijn aangekomen vertel ik dit en helaas kunnen ze beamen dat ze hier vaker lang hebben moeten wachten op bediening.

Volgens mij ben ik op dit gebied geen zeikerd, maar vlotte bediening is wel wat een bezoek aan een zaak prettig maakt. Vlotte bediening lijkt me ook in het belang van Mi Barrio zelf. Ten eerste voor hun naam en ook niet onbelangrijk de omzet. Dus zie dit maar als opbouwende kritiek. Een puntje om aan te werken…

Een grote zaak met veel licht

Wat ik mooi en prettig vindt aan Mi Barrio is dat het een grote open zaak is. Door grote ramen aan de straatkanten komt veel licht binnen. Vanwege de naam en de menukaart heeft deze zaak een soort van Spaans thema, maar dat is qua inrichting, naar mijn idee, niet helemaal doorgevoerd. Er hangen wel wat hammen te drogen, maar daar is het dan ook mee gedaan.

mibarrio.nl

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.