Top Menu

Merano in nijmegen

Merano: Pasta e gelati

In het Italiaanse eettentje Merano, aten wij 10 jaar geleden al vaak een snelle hap. Uiteraard zijn de prijzen veranderd en is de inrichting goed met zijn tijd meegegaan. Maar het is nog steeds nog net zo gemoedelijk en goedkoop om hier een flink bord pasta te eten!

Gewoon op een doordeweekse dinsdag zit het ook helemaal vol. We hadden niets gereserveerd, maar toch was er voor ons nog een plekje.

Porzione grande i normale

Bij Merano maak je op de kaart eerst een keuze uit een een grote of een normale portie. Let op: de Porzione Normale is ook al erg groot…! Kosten respectievelijk 11,95 of 13,95. Ook hebben ze op de menukaart Speciale voor 13,50: dat zijn de speciale recepten, en dan kies je niet de grootte van je portie, die staat vast. Tussen de Speciales komen we de Pasta a la Norma tegen, zoals die ook in Jamie’s Italië staat.  Die nemen we in ieder geval. Lekker, met aubergine en mozzarella. En overvloedig veel oregano. Daarnaast een Greca: met kappertjes, en ansjovis en olijven. Deze is voor de liefhebber van zout …

Keuze uit diverse soorten pasta

Naast de grootte van je portie, kun je bij Merano kiezen welke pasta je wilt. Ze hebben alle Italiaanse basisvormen in huis. Spaghetti, tagliatelle, tortellini, fussilli, penne… Er is ook een kaart met voorgerechten. Wij nemen een schaaltje met Bruschetta. Heerlijk vers, maar eigenlijk teveel, voorafgaand aan zo’n bord pasta.

Zomers buiten ijs eten

Merano heeft ook een lekker assortiment ijs. Hoef je niet voor naar binnen, er is een soort ijscounter. En een terrasje buiten waar je heerlijk in de winkelstraat kunt zitten. Gaan we bij mooi weer ook nog wel een keertje doen, want ziet er uitnodigend uit.

meranonijmegen.nl

,

2 reacties op Merano: Pasta e gelati

  1. Clance september 25, 2010 om 01:06 #

    beste restaurant in nijmegen

  2. Hans Dijkstra juni 23, 2011 om 12:52 #

    Buiten het gezelschap dat ik had klopte er niets aan deze tent. De antipasto, nee laat ik beginnen met het gebruik van goedkope stokbrood i.p.v. chiabatta dat een FATSOENLIJKE Italiaan moet gebruiken. Dan de antipasto, tegen de 16 euro voor koude vleeswaren (a 6 plakjes), een stuk rubber dat Mozzarella zou moeten heten, wat verse kazen, smakeloos en iets dat misschien op peccorino zou kunnen lijken. Alles verdoezeld in een standaard slamixje met een goedkoop gedroogd tomaatje. Als slagroom op de pudding 6 olijfjes en olijven tapenade (zeer matige hoeveelheid). Eigenllijk zou ik niet eens zoveel woorden vuil moeten maken aan dit “voorgerecht”. Laten we dan naar de Risotto gaan die ik als hoofd nam. Een aanrader zou het zijn geweest, jaja. Ik weet niet waar deze chef in de leer is geweest om Risotto te maken maar als Risotto een moeder had dan had hij zojuist haar dochter verkracht. Een typisch voorbeeld van alles tegelijk in de pan gooien en op laten drogen. Er zat geen basis van een mooie eigengemaakte fond of bouillon laat staan een aangefruit uitje en knoflookje in, maar een blokje bouillon en een greep uit een Albert Heijn zeevruchten mixje. Oftewel een mossel die je als stuiterbal kan gebruiken en een paar rubberige garnaaltjes. Hoe beschamend eigenlijk. Tijdens het uitruimen het gore lef hebben om te vragen of het gesmaakt heeft en ik met meer of minderee bewoordingen het bovenstaande constructief aan de gerant uiteenzet het repliek: “maar dat had u tijdens het eten moeten zeggen, nu kan ik er niets meer aan doen, maar ik zie dat u nog over heeft, ik zal het even proeven (wat een schertsvertoning is omdat hij zijn KAUWGOM op dat moment uitdoet en op semi beschamende wijze een hap gaat proberen te nemen) uiteraard heb ik daar geen terugkoppeling op gezien. De koffie zag er echter veelbelovend uit, dat is, een goed apparaat en mooie koffie, maar na bovenstaande ervaring hebben we de Bijstand en haar Vodka Woensdag boven de koffie moeten plaatsen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.