Top Menu

maoz falafel

Maoz: vegetarische snack met ballen

O, dan krijg ik ballen in me buik… zong ooit Kees van Kooten als de legendarische vieze man. Bij Maoz krijg je ook ballen in je buik. Niet van die grote warme, natte, lekke ballen, zoals de vieze man. Maar ballen gemaakt van kikkererwten, verse groenten en kruiden genaamd Falafel.

Afgelopen zomer heb ik de Falafel van Maoz, op de grote Markt in Nijmegen, ontdekt. Hoewel de zaak er, volgens de eigenaar, alweer zes jaar zit had ik er nog nooit zo’n vegetarisch broodje met ballen gegeten. Weer eens wat anders dan een frietje of een portie kibbeling als je in het centrum aan het shoppen bent.

Wat is Falafel?

Falafel wordt gemaakt van kikkererwten. De kikkererwten worden geweekt in water en vervolgens wordt er, samen met wat kruiden, een pasta van gemaakt. Van deze pasta worden kleine balletjes gemaakt die vervolgens worden gefrituurd. De gefrituurde vegetarische balletjes worden geserveerd in een pita broodje. Dit gerecht is van oorsprong Libanees en wordt veel in het Midden-Oosten gegeten.

Onbeperkt bij scheppen

Maoz heeft een grote variëteit aan ‘toppings’: salades en sausjes die je op je broodje Falafel kan scheppen. Deze toppings mag je bij Maoz onbeperkt bij scheppen. Op deze manier kun je dus van alles een beetje proeven. Mijn advies is dan ook om je broodje niet mee te nemen, maar in de zaak op te eten. Zodat je nooit met een droog en kaal broodje komt te zitten.

Maoz de keten

Maoz is een franchiseketen van Falafel tentjes door heel Nederland. Volgens de Nijmeegse eigenaar zijn er in Nederland zo’n 16 zaken en zitten ze verder in heel Europa. Ik ben over het algemeen niet zo’n fan van fastfoodketens, maar vindt Maoz wel sympathiek. Omdat het anders dan anders vegetarisch is en omdat je onbeperkt van de verse salades bij mag scheppen.

maozusa.com/nijmegen

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.