Top Menu

il giardino in nijmegen

Il Giardino: De beste pizza’s van Nijmegen

Al sinds jaar en dag is Il Giardino een begrip voor ons in Nijmegen. Toen ons leven nog niet zo druk was en we nog tijd hadden om vrijdagmiddag te borrelen, sloten we zeer regelmatig de borrel af met een heerlijke pizza van Il Giardino Bella Italia. Zo’n verse pizza, gebakken door Angelo Guarneri (de trotse eigenaar van Il Giardino Bella Italia), is een goed begin van het weekend.

Nu komen we er nog af en toe en genieten dan, samen met een ongecompliceerd karafje huiswijn, van een heerlijk Italiaans maal…

Il Giardino ofwel De Tuin

Als een restaurant Il Giardino heet verwacht je dat ze een mooie tuin hebben, waar je heerlijk kan vertoeven. Nou hebben ze inderdaad een achtertuin, waar je in de zomer kan eten, maar die stelt helaas niet zoveel voor. Het is een beetje ongezellige betegelde binnenplaats met een flinke muur eromheen. Gelukkig groeit daar wel klimop tegenop anders was het helemaal een trieste bedoeling.

Pizza Boscaiola

Als we bij de Il Giardino een pizza gaan eten, bestellen we eigenlijk standaard de Boscaiola. Dit is een stevige, rijkgevulde pizza met tomatensaus, kaas, artisjokken, ui, olijven, champignons, spek, paprika, kappertjes en oregano. Maar ze hebben natuurlijk veel meer op het menu staan. Naast zo’n kleine veertigtal pizza’s serveren ze ook pasta’s, vlees- en kipgerechten. De kwaliteit hiervan kennen we niet, maar als die net zo goed is als van de pizza’s dan zal het lekker zijn.

Je kunt je pizza natuurlijk ook afhalen en ze verkopen ook Italiaans ijs!
bellaitalia-nijmegen.com

, , ,

3 reacties op Il Giardino: De beste pizza’s van Nijmegen

 1. Saskia de Jong april 19, 2012 om 10:27 #

  Al meer dan 20 jaar eten wij nu en dan bij Angelo, wij hebben ons bedrijf op de St. Annastraat gehad en gingen na het werk even genieten! Altijd perfecte pizza’s voor een sympathieke prijs. 

 2. Jurgen Eikholt april 24, 2012 om 10:36 #

  Inderdaad de beste pizza van Nijmegen en verre omgeving!
  Angelo was mijn eerste leermeester in de keuken… en zie wat er van gekomen is!
  Groeten Jurgen.
  Restaurant de Schat

 3. Jesper Popma augustus 1, 2012 om 21:59 #

  Vandaag in de binnentuin pizza gegeten. Lekkere rustige plek aan drukken Annastraat. Al mag het terras nog wel wat aankleding gebruiken en moeten ze het ook meer promoten aan de voorzijde. Want nu moet je maar toevallig weten dat je daar ook buiten kan eten…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.