Top Menu

Pannenkoeken Restaurant Hoogstraatje

‘T Hoogstraatje: Pannenkoeken in het centrum

In het centrum van Nijmegen – bij Het Valkhof – vind je pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje. Met een relatief groot terras en een ruime kaart met de wereld aan pannenkoeken. Je kunt het niet bedenken of ze bakken het in of op een pannenkoek. Hartig en zoet. Naast meteen opeten kun je ook afhalen en organiseren ze kinderfeestjes. Je kunt er zelfs pannenkoeken cadeaubonnen kopen. Origineel!

Wij bakken zelf wel eens pannenkoeken, maar gaan eigenlijk nooit naar een dergelijk restaurantje. Dus vandaag maar eens proberen. We kunnen vrij snel bestellen (de kaarten liggen al op tafel), maar het opdienen, daar moeten we wel even opwachten. Dus een echt snelle hap is dit nou ook weer niet.

De Topper van het kwartaal

‘T Hoogstraatje heeft ook elk kwartaal een speciale pannenkoek op de kaart – De Topper – die zij verkopen voor het goede doel. Je betaalt 50 cent extra voor de pannenkoek. ‘T Hoogstraatje verdubbelt dit bedrag. En de opbrengst gaat naar een goed doel. We kiezen daarom in ieder geval voor een Topper. Dit kwartaal met verse aardbei, warme vanillesaus en munt. En heel veel poedersuiker. Heerlijk. Daarnaast kiezen we een hartige hap: pannenkoek met ham en prei erin gebakken en belegd met verse roomkaas met tuinkruiden. De sla op de pannenkoek oogt enigszins verlept. Maar ook deze pannenkoek smaakt heerlijk.

Connecties met andere pannenkoekenrestaurants

Ongeveer anderhalf jaar geleden was ‘T Hoogstraatje nog verbonden aan De Duivelsberg, het pannenkoeken restaurant in natuurgebied De Duivelsberg net buiten Nijmegen. Bovendien is ’t Hoogstraatje aangesloten bij het Gilde van Gelderse Pannenkoekenhuizen. En bij de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants. Dit alles lezen we op de placemat, die we onder ons bord geserveerd krijgen. Erg handige wetenswaardigheden staan hier op. En mooie oude foto’s van Nijmegen.

hoogstraatje.nl

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.